В оновленій конституції РФ буде стаття, яка забороняє відчуження російських територій / фото Вести.ру

У Кремлі запевняють, що у сучасної Росії немає територіальних претензій до сусідів.

Як передає власний кореспондент УНІАН в РФ, про це журналістам сказав прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков.

На прохання УНІАН пояснити висловлювання президента РФ Володимира Путіна про те, що колишнім радянським республікам належало виходити з СРСР без «подарунків російського народу» у вигляді історичних російських територій, Пєсков сказав: «Він (Путін) говорив про раніше допущені системні помилки в Конституції (СРСР - УНІАН), які не передбачали цілу низку ситуацій і варіантів розвитку подій, які мали б негативні наслідки для нашої держави. Саме про це говорив Путін. Йшлося саме про помилки, які були допущені і не були додумані в Конституції».

Відео дня

Читайте такожМінськ звинуватив РФ у втручанні у білоруські вибори: Кремль захотів пояснень

Пєсков підкреслив, що Путін нічого не говорив про те, що за межами Росії залишилися території, які потрібно приєднати.

На запитання УНІАН, чи йде мова про те, що якісь суб'єкти можуть вийти із сучасної Росії, Пєсков відповів: «Абсолютно ні».

За його словами, Путін розмірковував про «системні прорахунки, які важливо виключити в нашій нинішній Конституції».

Він додав, що в оновленому Основному Законі РФ буде стаття, яка забороняє відчуження російських територій.

«У Росії немає територіальних претензій до своїх сусідів», - сказав Пєсков.

21 червня на сайті Vesti.ru було опубліковано інтерв'ю Путіна, де він міркував про вихід республік зі складу СРСР. За словами Путіна, при створенні Радянського Союзу було прописано право виходу республік, однак процедура не була регламентована.

«Виникає питання: якщо та чи інша республіка увійшла до складу Радянського Союзу, але отримала в свій багаж величезну кількість російських земель, традиційних російських історичних територій, а потім раптом вирішила вийти зі складу цього Союзу - ну, хоча б тоді виходила з тим, з чим прийшла. І не тягла б із собою подарунки від російського народу», - заявив Путін.