У Росії ведеться мобілізація / фото ГУР МО

У російському Хабаровську мобілізували на війну в Україні чоловіка з діагностованою шизофренією.

Про це повідомляється в Telegram- каналі Загальноросійського народного фронту в Хабаровському краї.

Його дружина розповіла, що чоловік з 2017 року перебуває на обліку в психіатричній лікарні, але 26 вересня його забрали за повісткою і відвезли у військову частину міста Бікіна.

Відео дня

"Я 28-го числа приїжджаю в частину, надаю їм необхідні документи, на що вони мені відповіли, що розберуться. Телефонує мені чоловік і каже, що почався розподіл по батальйонах, його зараховують до стрілецького", — скаржиться росіянка.

Зазначається, що випадки "помилкової" мобілізації росіян на фронт фіксують все частіше. У Ростові- на-Дону на службу призвали кульгавого стрільця з грижею хребта, у Волгоградській області - 63-річного пенсіонера з діабетом та ішемією мозку, а на Сахаліні - 40-річного діабетика з пластинами в хребті.

Мобілізація в Росії

Президент РФ Володимир Путін 21 вересня оголосив про призов в армію резервістів. Частину звернення він присвятив ядерним загрозам у бік Заходу.

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу додав, що планується призвати 300 тисяч осіб. А ЗМІ дізналися, що в секретному 7 пункті указу про мобілізацію сказано про 1 мільйон чоловіків.

У Кремлі цю інформацію назвали "брехнею", але факти свідчать про зворотне. Повістки надсилають багатодітним батькам, людям похилого віку та мерця. Про порушення правил мобілізації заговорили навіть прокремлівські пропагандисти.

Вас також можуть зацікавити новини: