Журналіст Майкл Накі розкрив мету "гастролей" Путіна по РФ / скріншот

У російському суспільстві сталося часткове "прозріння" у зв'язку з заколотом засновника ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина

За словами опозиційного журналіста Майкла Накі, заколот можна охарактеризувати, як фізичну наочну демонстрацію того, що влада Путіна в Кремлі нестійка. Всупереч повістці місцевих пропагандистів, що народ РФ в дні заколоту був повністю на боці президента, реальність - зовсім інша, підкреслив він. 

"Жителі Ростова не вийшли грудьми зупиняти танки ПВК "Вагнер", щоб Володимир Путін спокійно сидів у Кремлі. На всьому шляху проходження групи "Вагнер" не знайшлося практично нікого, хто спробував би перешкодити їх просуванню", - вказав Накі.

Журналіст проаналізував, що рух "вагнерівців", судячи з заколоту, підтримали всі: починаючи від силовиків РФ й закінчуючи даішниками, а також звичайним населенням. Єдиною "жертвою" стали військові льотчики: "Ні про яке єднання мови бути не може, групу "Вагнер" з Ростова проводжали оплесками, попри заяву Путіна, що всі вони зрадники та бунтівники", - нагадав він. 

За словами Накі, це викликало у російської влади нову фобію - страх натовпу, який не виявив бажання заступитися за лідера РФ: "Саме тому Путін все гастролює й гастролює, щоб всі росіяни готові були захищати... Коли він виходить до росгвардійців та каже: "Ви захистили, запобігли, якимось чином придушили заколот" - це викликає подив у всіх", - зазначив він.

У Зеленського розкрили, хто намагався перехопити владу під час бунту

Нагадаємо, що за словами радника глави Офісу президента Михайла Подоляка, в період 23-24 лютого, коли Росію "накрили" хвилювання у зв'язку з бунтом Пригожина, владу хотів захопити секретар Ради Безпеки РФ Микола Патрушев.

Про це Подоляк повідомив в інтерв'ю Corriere della Sera. При цьому він уточнив, що дії Патрушева не сподобалися іншій "російській номенклатурі", яка також прагнула отримати вигоду від слабкості Путіна.

Вас також можуть зацікавити новини: