Зараз ЄС витрачає на оборону стільки ж , скільки і Китай/ фото УНІАН, Олександр Синиця

На сьомому місяці повномасштабного російського вторгнення в Україну високий представник Європейського Союзу із зовнішньої політики і політики безпеки Жозеп Боррель заявив, що у створенні спільної армії ЄС немає необхідності.

Про це повідомляє Kronen Zeitung.

"Жодна з 27 армій не може бути замінена єдиною європейською силою. Нам тільки потрібно з'єднати наші сили та краще координуватися й інвестувати в безпеку", – сказав топ-дипломат ЄС.

Відео дня

"Ключове слово - ефективність. Інакше це марна трата грошей", – зазначив Боррель.

Він додав, що зараз ЄС витрачає на оборону стільки ж, скільки й Китай, і в чотири рази більше ніж Росія, але через боргову кризу і роззброєння "не може відповісти на нинішні виклики".

Санкції проти РФ і позиція Борреля:

28 серпня 2022 року глава європейської дипломатії Жозеп Боррель заявив про те, що на тлі введених санкцій проти Росії Євросоюз в короткостроковій перспективі зіткнеться з економічними проблемами, але це та ціна свободи, яку Європа повинна заплатити.

"Звичайно, ми зіткнемося з серйозними проблемами в короткостроковій перспективі. Не можна заперечувати, що ціни на газ зростають. Але ми повинні бути готові заплатити ціну за свободу. Тому, що війна в Україні - це не тільки війна українців, це війна за нашу свободу", - сказав Боррель.

Він додав, що енергетична криза буде найбільшим викликом для ЄС після боргової кризи та пандемії коронавірусу, але подолати її допоможе єдність країн-членів блоку.

Вас також можуть зацікавити новини: