У США вибори президента фактично вже почалися / Twitter, Michael McDonald

Станом на ранок 29 жовтня понад 76 мільйонів американських виборців скористалися можливістю достроково проголосувати на виборах президента США.

Читайте такожУ США більше немає вільної преси-Трамп

Про це свідчать дані проекту U.S. Elections Project, яким займається професор Університету Флориди Майкл Макдональд. У своєму Twitter вчений зазначив, що до завтрашнього дня число тих, хто проголосував, ймовірно, перевищить позначку в 80 мільйонів.

Відео дня

Вибори в США намічені на 3 листопада, до них залишилося майже 6 днів.

Як зазначає "Голос Америки", цього року безпрецедентна кількість американців користується можливістю проголосувати достроково. Вже зараз кількість тих, хто проголосував, перевищує половину від загальної явки у 2016 році, коли проголосували 138,8 мільйона осіб.

Бажання голосувати достроково пов'язане як з емоційним ставленням американців до кандидатів, так і з бажанням уникнути скупчення людей на дільницях в період пандемії коронавірусу.

Близько двох третин тих, хто проголосував, відправили свої бюлетені поштою, а решта голосували на виборчих дільницях по всій країні, що відкрилися достроково.

Вибори в США: що відомо

  • Президентські вибори в США заплановані на 3 листопада 2020 року. Трамп, який представляє Республіканців, претендує на переобрання. Його суперник від Демократів - колишній віце-президент США Джо Байден.
  • 29 вересня відбувся перший раунд дебатів між Трампом і Байденом.
  • У розпал передвиборної кампанії Трамп захворів на коронавірус, проте після нетривалого лікування повернувся до боротьби.
  • В ході виборчої кампанії Байден звинувачує Трампа в некомпетентності і підіграванні авторитарним режимам (зокрема - путінському). Трамп, своєю чергою, стверджує, що син Байдена причетний до корупційної схеми в українській енергетиці.