Ілюстрація REUTERS

У Мінську правоохоронні органи затримали Ганну Шамко, яка перекладала для польського журналіста Машека П’ясецького на час виборів президента Білорусі.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Читайте такожВибори в Білорусі: жінка вибралася з вікна виборчої дільниці драбиною, прихопивши документи (відео)

Відео дня

Зазначається, що перекладачку та журналіста затримали під час інтерв’ю з незалежними спостерігачами. Журналіста відпустили через кілька годин, а Шамко, як розповів її чоловік, доставили спершу в райвідділ, потім у в'язницю.

Жінка змогла зателефонувати з відділення поліції, проте не сказала, в чому її звинувачують. Вже у поліції чоловікові повідомили, що дружину судитимуть у понеділок, 10 серпня, але наразі невідомо, в якому суді це буде й о котрій годині.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 9 серпня, у Білорусі проходить основне голосування на виборах президента країни. 

ЦВК Білорусі зареєструвала кандидатами у президенти нинішнього главу держави Олександра Лукашенка, а також Світлану Тихановську, Ганну Конопацьку, Андрія Дмитрієва і Сергія Черечня. 65-річний Лукашенко керує країною беззмінно вже майже 26 років. Окрім перших виборів 1994 року, на яких він переміг, жодні інші на міжнародному рівні не були визнані вільними і справедливими (2001, 2006, 2010, 2015 роки).