Олександр Лукашенко / REUTERS

Президент Білорусі Олександр Лукашенко переконаний, що проти його країни ведеться гібридна війна, можливо, за участю України.

Про це він сказав на нараді щодо забезпечення безпеки під час виборів, пише Белта.

За словами Лукашенка, вже вдалося затримати "багатьох провокаторів тільки завдяки пильності громадян".

Відео дня

Читайте такожКерівника штабу суперніці Лукашенка затрімувалі для "роз'яснювальної розмови"

"Чесно зізнаюся, і, напевно, ви мені нового не скажете: ми не знаємо, на що вони здатні. Ми навіть не знаємо, хто вони. Або це американці з натовцями, або з України нас хтось підганяє, або нас східні брати так сильно "люблять" - ми навіть не знаємо. Йде гібридна війна проти Білорусі, і ми повинні чекати капостей з будь-якого боку. Що ми, до речі, і робимо ", - заявив Лукашенко.

Він додав, що в Білорусі затримують підозрюваних в планах дестабілізації обстановки. І мова, за його словами, йде не тільки про "вагнерівців".

"Відомі імена, прізвища, адреси, паролі, явки. До чудес іноді доходить. Засоби масової інформації насторожують нас, що нас тут хочуть захопити американці, натовці. Деяких людей затримали з американськими паспортами, одружених на американках, що працюють в Держдепі. Але з багнетами напротивагу їх захищають російські керівники ", - уточнив білоруський президент.

Читайте такожНа місце Зібрання пріхільніків суперніці Лукашенка зігналі Військових (фото)

Як повідомляв УНІАН, 5 серпня президент Володимир Зеленський обговорив у телефонній розмові з білоруським колегою Олександром Лукашенком питання екстрадиції до України бойовиків російської приватної військової компанії "Вагнера", причетних до діяльності незаконних збройних формувань на Донбасі.