У Мінську затримали трьох російських журналістів / фото twitter.com/tvrain

У Мінську сьогодні затримали трьох журналістів російського телеканалу "Дождь".

Чоловіки в цивільному поклали їх на асфальт, після чого відвезли в невідомому напрямку, повідомляється на сайті телеканалу.

Представник штабу незареєстрованого кандидата Віктора Бабарика, соратниця Світлани Тіхановської Марія Колесникова розповіла "Дождю", що журналістів затримали після того, як вони поговорили з нею на вулиці.

Відео дня

Тим часом, у соцмережах з'явилося відео, на якому затримують трьох людей, які лежать обличчям вниз на асфальті. Повз проїжджає поліцейський автомобіль. Прес-служба телеканалу підтвердила, що на відео кореспонденти Володимир Роменський, Василь Полонський і оператор Микола Антіпов.

Як повідомляє "Дождь", у посольстві РФ знають про інцидент із затриманням журналістів, але від білоруського МЗС повідомлення поки не було.

Читайте такожДружина білоруського опозиціонера Цепкало залишила країну слідом за ним

"Ми в курсі. Поки від білоруського МЗС офіційного факсу про факт затримання не надходило. Російський консул проінформований", - сказав співрозмовник телеканалу в посольстві.

Як повідомляв УНІАН, раніше в Білорусі затримали українських журналістів каналу "Настоящее время". Їм заборонили в'їжджати в країну протягом наступних 10 років. Згодом їх депортували до Одеси.