Наслідки вибуху в Бейруті / REUTERS

Ліванську столицю Бейрут не впізнати після сильного вибуху, який стався в історичному центрі міста.

Про це в інтерв'ю УНІАН розповіла голова громади українців в Лівані Ірина Висота-Жарамани, яка проживає в Бейруті.

Читайте також"Випадковість": Пентагон спростував заяву Трампа про атаку в Бейруті

Відео дня

«Бейрут не впізнати. Це самі руїни. Епіцентр - це історичний центр зі старими будинками. Це дійсно була перлина Близького Сходу, місто, яким ми пишаємося», – сказала українка.

За її словами, в цьому районі перебували всі філії відомих міжнародних компаній, уряд і парламент.

«Дуже складно дивитися на те, що стало з містом. До карантину це місце було повне людьми - пішоходи, заповнені кафе. Обмеження зменшили кількість жертв. До того ж, вибух був ввечері, багато встигли виїхати з офісів. Але багато працювали», – додала Ірина.

Як повідомляв УНІАН, увечері 4 серпня в порту столиці Лівану Бейрут стався потужний вибух

Бригадний генерал Аббас Ібрагім заявив, що в ангарі в районі вибуху зберігалися конфісковані вибухонебезпечні матеріали, їх нібито готували до знищення.

Ліванська телевізійна станція MTV своєю чергою повідомила, що на складі було 2 750 тис. тонн аміачної селітри (нітрат амонію), яка використовується як компонент вибухових речовин, володіє високою летючістю, особливо при нагріванні, і повинна зберігатися в особливих умовах.

Пізніше прем'єр-міністр Лівану Хасан Діаб заявив, що причиною вибуху стало неналежне зберігання селітри, яка могла лежати на складі близько 6 років.

Сила вибуху була еквівалентна силі землетрусу магнітудою 3,5. Вибух відчули, зокрема, на Кіпрі (понад 200 км від столиці Лівану).

Як заявив посол України в Лівані Ігор Осташ, в результаті вибуху деякі українці отримали порізи і забої.