Кількість жертв  вибуху в Лівані знову зросла / фото REUTERS

Уряд Лівану оголосив про двотижневий надзвичайний стан у столиці країни Бейруті, де прогримів потужний вибух у порту.

Про це пише видання Al-Jazeera.

На час дії надзвичайного стану контролювати безпеку у місті буде армія, сам стан можуть продовжити на більший термін, розповіла журналістам міністр інформації Манал Абдель Самад.

Відео дня

Також місцева влада оновила інформацію про кількість жертв катастрофи — 135 загиблих та близько 5 тисяч постраждалих. Рятувальники продовжують розбирати завали зруйнованих будинків, тому кількість жертв буде збільшуватися.

Читайте такожУкраїнка з Бейрута Ірина Висота-Жарамані: Лікарні Лівану переповнені через коронавірус. І зараз наплив людей з травмами, хто може загинути без допомоги. Нам обіцяють госпіталі просто неба

Як повідомляв УНІАН, ввечері 4 серпня у порту столиці Лівану Бейрут стався потужний вибух. Повідомлялось про щонайменше 78 загиблих та майже 4 тисячі поранених. Влада Лівану оголосила столицю зоною лиха.

Бригадний генерал Аббас Ібрагім заявив, що в ангарі в районі вибуху зберігалися конфісковані вибухонебезпечні матеріали, їх нібито готували до знищення.

Ліванська телевізійна станція MTV, своєю чергою, повідомила, що на складі було 2 тис. 750 тонн аміачної селітри (нітрат амонію), яка використовується як компонент вибухових речовин, має високу летючість, особливо при нагріванні, і повинна зберігатися в особливих умовах.

Пізніше прем'єр-міністр Лівану Хасан Діаб заявив, що причиною вибуху стало неналежне зберігання селітри, яка могла лежати на складі близько 6 років.

Сила вибуху була еквівалентна силі землетрусу магнітудою 3,5. Вибух відчули, зокрема, на Кіпрі (понад 200 км від столиці Лівану).