Війна у Сирії - ЄС ввів санкції проти 7 нових міністрів Сирії / Ілюстрація / REUTERS

Європейський Союз запровадив санкції проти семи нових міністрів уряду режиму президента Сирії Башара Асада.

Про це йдеться в повідомленні на сайті Ради ЄС.

Читайте такожЄС закликає Росію не покидати консультації з Нідерландами та Австралією у справі МН17

Відео дня

"Сьогодні Рада ЄС вирішила запровадити обмежувальні заходи стосовно нещодавно призначених міністрів у Сирії", - йдеться в повідомленні.

Відтепер рішення про заборону на в'їзд в ЄС і замороження активів поширюється на 280 осіб. Ще в санкційному списку перебуває 70 установ і компаній, активи яких підлягають замороженню.

Чинні санкції проти сирійського режиму вперше було запроваджено у 2011 році у відповідь на жорстокі репресії проти сирійського цивільного населення. Санкції також спрямовані проти компаній і відомих бізнесменів, які мають вигоду від своїх зв'язків з режимом Асада та економіки воєнного часу.

До обмежувальних заходів також відноситься заборона на імпорт нафти, обмеження на певні види інвестицій, замороження активів центрального банку Сирії, які зберігаються в ЄС, обмеження на експорт обладнання та технологій, що можуть застосовуватися для внутрішніх репресій, а також на технології для моніторингу або перехоплення телефонних повідомлень або комунікацій в інтернеті.

Війна в Сирії: що відомо

  • У 2011 році в Сирії почалися масові протести проти режиму Башара Асада. Протести переросли у повномасштабну війну з опозицією, яка триває вже дев'ять років.
  • Президент Асад за підтримки Росії та Ірану відновив контроль над більшою частиною території Сирії.
  • З початку війни в Сирії загинули близько 380 тис. людей. Більш ніж половина населення стали внутрішньо переміщеними особами або втекли до сусідніх країн, таких як Йорданія, Ліван чи Туреччина.