Байден та Сі зустрінуться сьогодні у Сан-Франциско / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Візит президента Китаю Сі Цзіньпіня до США стратегічно важливий і може мати наслідки для світу та України.

"Це стратегічно важливий візит і політики, військові очікують, які будуть наслідки перемовин між Сполученими Штатами Америки та Китаєм. Від чого буде залежати надалі Китай, буде чи не буде підтримувати ще більше Російську Федерації. Хоча, ми розуміємо, що тут скоріш Китай відіграє власну місію та власне бачення світу", - заявив в ефірі "Еспресо" директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець.

Він переконаний, що у Штатах хочуть з’ясувати позицію КНР в стратегічних питаннях. Зокрема, йдеться про Росію та її дії в Україні.

Відео дня

"Ми бачили певні посилання перед візитом Сі Цзіньпінь, коли американська сторона говорила про поновлення військових контактів у стосунках між військами країн. Це говорить про те, що Сполучені Штати Америки налаштовані на забезпечення такого стратегічного порозуміння з Китаєм. Наслідки цього візиту будуть надзвичайно важливими. Вони стосуватимуться певним чином і на Російську Федерацію в її діях на європейському театрі військових дій, а також опосередковано це позначиться і на ставлення до України", - пояснив експерт.

Згурець зазначає, що візит Сі до Байдена у будь-якому разі дуже важливий, а деталі можна буде дізнатись за підсумками зустрічі.

"Це важливий фактор, який дійсно може впливати на ситуацію не лише в зоні українсько-російської війни, а і скоріше у світовому порядку денному", - підсумував він.

Візит Сі Цзіньпіня до США

Як повідомляв вранці УНІАН, глава КНР Сі Цзіньпін прибув до США вперше за шість років. У нього запланована зустріч з президентом США Джо Байденом в Сан-Франциско.

Financial Times писала, що сторони намагаються відновити зусилля зі стабілізації відносин на тлі військової активності КНР поблизу Тайваню і спроби США перешкодити Китаю отримати доступ до новітніх американських технологій.

Радник Білого дому з національної безпеки Джейк Салліван заявляв, що Байден рішуче налаштований на відновлення міжвійськових зв'язків, оскільки він вважає, що це в інтересах національної безпеки США.

Вас також можуть зацікавити новини: