Дезінформація всередині РФ вплинула на тактику росіян на війні / фото ua.depositphotos.com

Експерт з питань міжнародної політики Раміс Юнус заявив, що російська пропаганда пробуксовує всі 11 місяців війни Росії проти України, і це видно неозброєним оком. Це повʼязано з тим, що ворог готувався до зовсім іншого типу інтервенції.

В ефірі телеканалу "Еспресо" Юнус зазначив, що російська війна проти України базувалася на неправильній стратегії, побудованій на дезінформації. 

"Чисто у воєнному плані, подивіться, навіть на екіпірування росіян, їхню підготовку, на кількість тих, хто напав на велику майже 50-мільйонну країну. До того ж ця авантюра базувалася на неправильній стратегії, яка побудована на дезінформації. Ця дезінформація дійшла до вищого керівництва Росії й було прийнято неправильне рішення. Тепер тактично вони намагаються виправити помилку у цій стратегії як в інформаційному плані, так і у воєнному, але це неможливо за всіма законами війни. Тому у них і виникає ситуація цугцванга, яка щоразу гірша й гірша, в інформаційному полі це також видно", – вважає він. 

Відео дня

За словами Юнуса, це стало очевидним під час подій на Харківському та Херсонському напрямках.

"Ну взяли вони Сєверодонецьк і Лисичанськ, і що вони після цього отримали? Ізюм, Лиман, Харків, Херсон – так само буде й тут, бо українські військові дуже грамотно дали змогу всім іншим виграти час на цьому стратегічно неважливому, з точки зору воєнної кампанії, місці, маю на увазі Соледар і Бахмут. Вони зробили там те, що робили українські герої "Азова" у районі Маріуполя, це порівнянне за масштабом. Потрібно розуміти це. І згадаймо, що ми отримали після того ж Маріуполя", – додав він.

Юнус зауважив, що з усього цього стає видно, що у росіян "все пробуксовує за всіма напрямками, і вони не просто так деколи й Гаагу згадували".

"А маніпулювання російськими пропагандистами темою ядерної зброї – це такі дурниці та нерозуміння того, що реальна політика зовсім по-іншому робиться, бо є Китай, Індія, США. Ядерна тематика у РФ пішла тому, що їм все чітко пояснили, а вся ця пропаганда не коштує виїденого яйця, бо діє на основі тих інструкцій, які спускають згори", – резюмував Юнус.

Війна в Україні: роль російської пропаганди

Російська пропаганда активно поширює фейки про Україну, використовуючи їх як ще один інструмент у війні. Так, на одному з засідань Радбезу ООН постпред Росії Небензя заявив, що на території України знайшли дрони, які повинні були переносити заражених інфекціями комарів.

В січні 2023 року на федеральний канал в Росії запросили екстрасенса, якого "вжалила космічна фреза". Не минулося без пропагандистських "прогнозів" щодо війни в Україні. Росіянин заявив, що Європу чекають "хвилювання", а Росію нібито тільки перемога.

Вас також можуть зацікавити новини: