Пропагандистам розповіли, як говорити про війну / фото REUTERS

Російське військове командування створило методичку, яка визачає правила висвітлювання війни в Україні.

Про це повідмоляється на сторінці Головного управління розвідки Міноборони України у Telegram. Документ визначає, як саме пропагандисти Кремля мають говорити про військові дії. У документі є 11 пунктів, основний зміст яких можна передати наступними тезами:

  • орієнтування на інформацію виключно з погоджених Міноборони РФ джерел;
  • акцентування в інформаційних матеріалах та коментарях "незалежних" експертів на провідній та позитивній ролі особисто Сергія Шойгу та Валерія Герасимова;
  • виправдання ударів по критичній енергетичній інфраструктурі України, посилаючись на "вимушеність" таких дій;
  • підкреслення теми надання Україні західного озброєння. В цьому сенсі окремо рекомендується зосереджувати увагу на тому, що "Росія проводить воєнну операцію не проти України, а проти всього НАТО";
  • відмова від згадування ПВК "Вагнер" в позитивному контексті. Робити акцент на надмірних людських втратах та беззмістовних атаках ПВК;
  • відслідковування та цитування публікацій в іноземних ЗМІ про успіхи збройних сил російської федерації та невдачі Збройних сил України. Особливу увагу пропонується зосередити на заявах західних і українських політиків, які можна інтерпретувати в подібному ключі.

У розвідці відзначають, що методичка свідчить про кардинальну зміну акцентів, а також про загострення політичної боротьби всередині Росії.

Відео дня

Російська пропаганда

Як повідомляв УНІАН, російські загарбники після знищення Маріуполя завезли туди пересувний телевізор, щоб транслювати свою пропаганду.

За даними The New York Times, під час окупації Херсон мав стати центром російської кампанії з асиміляції українців та викорінення української ідентичності, однаки вони зазнали поразки.

Влітку російський пропагандист запропонував влаштувати ГУЛАГ для мелітопольських вчителів, які відмовилися співпрацювати з окупаційною адміністрацією.

Нещодавно на російському теленкалі показали "італійців", які нібито втекли з "царства брехні" до Луганська.

Вас також можуть зацікавити новини: