REUTERS

Як повідомляє власний кореспондент УНІАН, листа на ім'я президента Європейської Ради Дональда Туска, президента Європейської комісії Жана-Клода Юнкера, високого представника ЄС з питань зовнішньої політики та політики безпеки Федеріки Могеріні та профільних європейських комісарів підписав 31 європейський депутат, серед яких Пятрас Ауштрявічюс, Яцек Саріуш-Вольський, Габріеліус Ландсбергіс, Андрей Пленкович, Ребекка Хармс та інші.

Читайте такожВ Європарламенті закликали Росію виконати Мінські угоди

"Ми переконані, що безумовне надання Україні та Грузії, яка також домоглася значного прогресу у відповідних галузях, безвізового режиму - буде відображати справжню відданість Європейського Союзу Східному партнерству, яке є все більш актуальним з урахуванням величезного військового, політичного, економічного і пропагандистського тиску на цих асоційованих партнерів ЄС. Крім того, це зміцнить рішучість України, а також Грузії продовжувати шлях реформ, сприяючи позитивним демократичним змінам в цих країнах", - йдеться у листі.

Відео дня

Депутати висловили переконання, що "завдяки спільним зусиллям українські та грузинські люди стануть бенефіціарами лібералізації візового режиму вже наступного року".

У листі, зокрема, європарламентарі звернули увагу Ради та Єврокомісії на "суттєвий прогрес, досягнутий до цього часу урядом України у реалізації необхідних вимог щодо пакету, спрямованого на лібералізацію візового режиму".

Читайте такожКлімкін закликав ЄС дати рекомендацію про введення безвізового режиму для українців

У цьому зв'язку вони зазначили "дві найважливіші сфери - боротьбу з корупцією та дискримінацією". "Це законодавство, зокрема Закон про Національне агентство України з виявлення, відстеження та управління активами, отриманих від корупції, відкриває шлях для запровадження в Україні нового інструменту у сфері боротьби з корупцією, спрямованого, в першу чергу, на покращення життя пересічних українських громадян", - пояснили вони.

Також політики вказали на впровадження антидискримінаційних поправок до Трудового кодексу, яке "довело, що українські влада та суспільство підтримують права людини у всіх їх проявах, що є обнадійливою ознакою зміцнення демократії в Україні, ініційованої революцією гідності".

"Слід зазначити, що ці закони були прийняті сильною парламентською більшістю, що тільки доводить прихильність та сильну політичну волю України щодо порядку денного Асоціації та процесу реформ", - наголосили депутати Європарламенту.