Турция / flickr.com/photos/nicokaiser

У Міністерстві закордонних справ Туреччини назвали російські твердження про підтримку створення кримськотатарського батальйону черговим проявом чорної пропаганди.

Про це йдеться у заяві речника Міністерства закордонних справ Туреччини Танжу Більгіча з приводу створення в Україні кримськотатарського батальйону.

Зокрема, в турецькому зовнішньополітичному відомстві прокоментували твердження у деяких ЗМІ про те, що Туреччина нібито забезпечувала або забезпечуватиме підтримку добровільним військам, які будуть створені в Херсонській області під назвами "Кримськотатарський батальйон" та "Батальйон Номана Челебіджіхана".

Відео дня

Читайте такожКоординатор блокади Криму анонсував створення кримськотатарського батальйону у складі ЗСУ

"Заяви, зроблені російською стороною щодо цих необґрунтованих тверджень про те, що «Росія знову отримала удар ножем у спину», є продовженням кампанії з чорної пропаганди, яка останнім часом здійснюється проти Туреччини", - йдеться у заяві речника турецького МЗС.

Водночас Танжу Більгіч наголосив, що "Туреччина не визвала і не визнає незаконну анексію Криму".

У зв'язку з цим він заявив, що Туреччина і надалі з рішучістю продовжить вживати зусилля для захисту прав і свобод кримських татар.

Як повідомляв УНІАН, координатор громадянської блокади, віце-президент Всесвітнього конгресу кримських татар Криму Ленур Іслямов анонсував створення кримськотатарського батальйону, який увійде до Збройних сил України.