Боевики в Славянске раздали оружие сепаратистам / REUTERS

Бойовики, що приїхали до Слов'янська, роздали населенню близько тисячі автоматів і сотні гранатометів.

Як передає кореспондент УНІАН, про це міський голова Слов'янська Неля Штепа заявила журналістам сьогодні вдень після наради мерів і керівників районних адміністрацій Донецької області під керівництвом губернатора Сергія Тарути.

Читайте такожУ Слов'янськ вводять війська, у Краматорську триває бій

Відео дня

За її словами, «озброєні люди, які приїхали до Слов'янська, привезли близько тисячі автоматів, близько сотні гранатометів «Муха», які пробивають броню танка». Також Штепа зазначила, що ці «зелені чоловічки» «конфіскували в нашої міліції 400 пістолетів і 20 автоматів, і все це роздали нашим жителям, щоб сьогодні повністю залякати місто».

«Я позавчора йду додому, а назустріч мені йде жінка з пістолетом. Я її питаю, звідки вона його взяла, а вона відповідає мені: дали на барикадах», - пригадала мер.

При цьому додала: «Вони (прибулі до міста бойовики) чекають сьогодні, що почнуться антитерористичні дії й вони запросять війська Росії. Але я відразу хочу сказати: в місті Слов'янську ніхто не хоче переходити до Росії».

Як повідомляв УНІАН, 15 квітня після 17 години очевидці повідомили, що українські військові й загони бійців спеціального призначення підійшли до Слов'янська.

Читайте такожРосійське агенство: Армія штурмує аеродром Краматорська

Так, люди повідомляють, що в місті Ізюм Харківської області, який знаходиться в межах 50 км від Слов'янська, бійці внутрішніх військ України, бійці спецпідрозділу «Альфа», інші військові завантажилися у військові вертольоти. Також помічено іншу важку військову техніку. Зараз відсутній мобільний телефонний зв'язок із містом Слов'янськ.