Ілюстрація REUTERS

Американський урядовий інвестиційний фонд Western NIS Enterprise Fund (WNISEF) має намір надавати технічну допомогу Офісу просування експорту, що працює при Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України.

Як повідомили в Мінекономрозвитку, меморандум про багатосторонньому співробітництві між WNISEF і командою Офісу просування експорту був підписаний в Києві у присутності першого віце-прем'єр-міністра Степана Кубіва і торгового представника України Наталія Микольська, а також представників дипломатичних кіл, зокрема, Надзвичайного і Повноважного посла Канади в Україні Романа Ващука.

Коментуючи підписання документа, Кубів зазначив, що уряди США і Канади надають значну підтримку українським реформам. У свою чергу, Микольська звернула увагу, що вперше за 25 років в Україні представлена команда людей, яка цілеспрямовано займається питаннями експорту.

Відео дня

"Ми працюємо над практичними рішеннями для українського бізнесу: проводимо тренінги, надаємо інформацію, організовуємо торговельні місії. У нас вже є багато важливих результатів. А маючи системну підтримку, проектна команда Офісу зможе зробити ще більше", - цитує Микольскую прес-служба Мінекономрозвитку.

Читайте такожКабмін планує найближчим часом затвердити Експортну стратегію

Голова WNISEF Ярослава Джонсон зазначила, що вже зараз Офіс просування експорту став ефективним механізмом просування українського продукту. "Ми у співпраці з канадськими колегами раді допомогти українським експортерам виходити на нові ринки. Це в кінцевому підсумку допомагає створювати нові робочі місця", - сказала Джонсон.

Як повідомляв УНІАН, Офіс просування експорту працює у форматі проектної команди вже більше року. Разом з тим, систематизація його роботи та досягнення конкретних результатів в частині збільшення частки українських товарів на різних ринках була і залишається одним з пріоритетів Мінекономрозвитку і уряду в цілому. Кабінет міністрів називає розвиток експортного потенціалу основою економічного зростання, який має демонструвати Україна, починаючи з 2017 року.