Ілюстрація REUTERS

Регіональний фонд прямих інвестицій Western NIS Enterprise Fund (WNISEF) виділив 30 млн дол. США новому інвестиційному фонду Emerging Europe Growth Fund III, LP (EEGF III), який інвестуватиме в експортно-орієнтовані компанії в Україні і Молдові.

Читайте такожДепутати планують спростити ведення бізнесу в Україні

Раніше Європейський банк реконструкції і розвитку повідомив про наміри вкласти в фонд EEGF III також 30 млн дол.

Відео дня

Як повідомила прес-служба WNISEF, йдеться про підтримку швидко зростаючих компаній у секторах інформаційних технологій, легкої промисловості, продовольства і сільського господарства.

«Україна і Молдова продемонстрували вражаюче зростання експорту в першому кварталі 2017 року на 29% і 27% відповідно, що, за нашими очікуваннями, забезпечить привабливі інвестиційні можливості для нового фонду», - зазначила президент і головний виконавчий директор WNISEF Ярослава Джонсон.

Також повідомляється, що цільовий розмір нового фонду становить 150 млн дол., і крім WNISEF в нього інвестують ЄБРР, Міжнародна фінансова корпорація, голландський банк розвитку FMO, німецька інвестиційна корпорація DEG.

Довідка УНІАН. Western NIS Enterprise Fund (WNISEF) - перший в Україні й Молдові регіональний фонд прямих інвестицій з капіталом 150 млн дол. США, створений на фінансування уряду США через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID).

Фонд має більш як 20 років досвіду успішного інвестування в підприємства малого і середнього бізнесу. У 2006 році WNISEF створив компанію Horizon Capital, яка відтоді залучила більш ніж 700 млн дол. в три фонди під своїм управлінням.

З 2015 року Фонд реалізує програму технічної допомоги в Україні і Молдові на загальну суму 35 млн дол., Основними елементами якої є сприяння експорту, місцевий економічний розвиток, соціальне інвестування та економічне лідерство.