В останню неділю вересня в Інституті проблем сучасного мистецтва відбудеться відкритий показ робіт учасників Лабораторії перформативних медіатехнологій «I-Reflections Lab: особистість у медіапросторі».  Виставка – фінальний етап проекту відомої європейської перформерки, хореографа-постановника Берлінского мультимедійного театруРost theatreМарії Пяткової.

Проект мав декілька етапів. Для участі у відборі українські митці спочатку подавали анкету-заявку. В ході конкурсу тренерами було відібрано 20 учасників, яких запросили до участі у воркшопах.Майстер-класи від режисера Марії Пяткової (Берлін, Німеччина) та медіахудожника Євгена Ващенка (Київ, Україна) проходитимуть у столиці 25-28 вересня. Під час воркшопів митці працюватимуть з проєкціями, камерами і сенсорами. Познайомляться з сучасними техніками відео та фотозйомки, програмуванням візуальних ефектів та технологією захоплення руху (Motion Tracking).

А вже 29-го відбудеться відкритий показ перформанс-робіт «i-Reflections».  Учасники проекту продемонструють усі набуті вміння  у власних медіаінсталяціях на теми, пов’язані з цифровою репрезентацією особистості. Унікальність виставки ще в тому, що діятиме вона лише один день: 29-го вересня з 18 до 20:00. Перформанс-інсталяції створюватимуться в реальному часі – «Тільки тут і тільки зараз!».Вхід на виставку – вільний.

Відео дня

«I-Reflections Lab» ініційована та здійснюється Національною спілкою театральних діячів України за підтримки Українського культурного фонду. Партнер – Інститут проблем сучасного мистецтва Національної академії мистецтв України. Проект носить освітньо-дослідницьку мету.  До безкоштовної участі у «I-Reflections Lab» з усієї України запрошувалися художники, що працюють з рухом  і танцем, актори, режисери, відеохудожники, оператори, фотографи…

Перформанс Марії Пяткової «Жива форма»

Інформація для ЗМІ

ЩО: зустріч представників ЗМІ з автором та організаторами проекту

КОЛИ: 29.09 о 17:30 (18:00 – відкриття виставки)

ДЕ: Інститут проблем сучасного мистецтва України (м. Київ, вул. Є. Коновальця, 18-Д)

Акредитація за тел: 096-629-25-18