Ще 25 серпня поточного року НБУ визнав банк «Аркада» неплатоспроможним і запустив процес ліквідації. Це банк, в який ми інвестували мільярди гривень на будівництво наших квартир. За розпорядженням Віталія Кличка, ПрАТ «ХК «Київміськбуд» мав провести аудит трьох комплексів і підрахувати скільки коштів потрібно на добудову. Термін аудиту - два місяці. Днями нам офіційно заявили - результати аудиту повідомлять вже у листопаді, тобто після виборів.

Ми  маємо підстави вважати, що після місцевих виборів про нашу проблему забудуть. Вони знову почнуть ділити владу та столичну землю, а на проблеми людей їм і далі буде начхати. Тому ми змушені виходити на мітинг у п'ятницю. 

План мітингу:

09:00 - 10:30 - мітинг під  Офісом Президента України, звернення до Президента України. 

09:00 - 10:30 рух колони АвтоМітингу за маршрутом: вул. Старонаводницька – вул. Грушевського - Європейська площа - вул. Хрещатик - вул. Володимирська - вул. Прорізна - вул. Хрещатик.

10:45 - 20:00 - ПОВНЕ ПЕРЕКРИТТЯ Хрещатика, звернення до мера міста Києва. 

Основні вимоги інвесторів:

  • Публічне оголошення результатів аудиту, проведеного ХК «Київміськбуд», до 25.10.2020 року.
  • Публічне призначення та оголошення нового Управителя Фондами фінансування будівництва та нового Забудовника.
  • Будівництво без доплат з боку інвесторів.

Довідково: безстрокова акція протесту об'єднання інвесторів банку “Аркада” розпочалася 29 травня 2020 року. Тоді багатотисячним маршем мітингувальники прийшли під офіс “Аркади”, КМДА, НБУ та Офіс Президента з вимогою відновити будівництво 40 будинків, що заморожене вже більше 2 років.  Вже 17 червня, під час третього масштабного мітингу ми змушені були облаштувати наметове містечко під будівлею КМДА. Акція протесту триває вже більше 138 днів, мешканці  наметових містечок щодня нагадують про свої недобудовані квартири посадовцям КМДА. Два місяці поспіль інвестори щоранку ходили під Офіс Президента України з щоденними міні-мітингами аби про нас не забули. На сьогодні ми не маємо нічого, крім обіцянок. 

Ми просимо киян з розумінням поставитись до наших дій і перепрошуємо за тимчасові незручності. Але іншого способу захистити свої права у нас просто немає.

Ресурси: 

Сторінка у Facebook

Канал Об'єднання інвесторів банку Аркада

Сайт