У Ялті офіцери МНС врятували в морі нетверезого чоловіка, на якого напали дельфіни.

Як повідомили УНІАН у прес-службі ГУ МНС України в АРК, 2 січня в Ялті в районі колишнього міського пляжу офіцери МНС, які випадково опинилося поряд, стали несподіваними рятувальниками нетверезого купальника. «Морж» був за 30 метрів від берега і при цьому дивно хрипів», зазначили в прес-службі.

«Ми кинулися на хвилеріз, – розповів заступник начальника Ялтинського міськуправління МНС Василь ТЕНІЩЕВ. - І побачили, що на нещасного купальщика напали дельфіни і відштовхують його в море. Ми закричали «моржеві», щоб плив до пірсу. Довелося кілька разів стукнути палицею по воді, щоб відлякати зграю і, нарешті, витягти людину на поверхню».

Відео дня

Як виявилося, зграя дельфінів загнала рибу між хвилерізами і годувалася. Чоловік, якому на вигляд були років 40-45, вирішив трохи охолодитися. Не помітивши хвостату компанію, «морж» стрибнув у море, зазначили в ГУ МНС.

«Найімовірніше, купальщика дельфіни прийняли за конкурента, - вважає В.ТЕНІЩЕВ. – І стали відгонити непроханого гостя подалі в море. На щастя, людина не постраждала, якщо не рахувати шоку, якого він зазнав від нападу». Подякувавши рятувальникам, чоловік спішно пішов геть.

«Такий випадок у нас перший. Доводилося бачити окремо таких, які тонули або окремо потребували допомоги дельфінів, але в таких умовах рятувати людину не доводилося», – зазначив В.ТЕНІЩЕВ.