У Балаклаві на набережній Назукіна повністю завершено роботи з відтворення пам`яток архітектури і містобудування.

Як передає кореспондент УНІАН, відтворено єдиний містобудівний ансамбль у стилі початку XX сторіччя, до якого увійшли головний корпус і великий флігель дачі Соколової, де в 1907 році жила Леся Українка, а також будинок міського голови Михайлі і дача лікаря Педькова.

Крім реконструкції пам`яток архітектури, відновлено і облагороджено фасади в стилі старовинних особняків і будівлі спорудження шістдесятих років, які вписалися в єдиний архітектурний ансамбль.

Відео дня

Проведено також реконструкцію набережної та встановлено плавучі причали, які є повністю новою гідротехнічною спорудою, що дозволяє обслуговувати близько п`ятдесяти плавучих суден водотоннажністю до 130 тонн.

У створеному комплексі, що включає яхт-клуб і житлову забудову, виконано роботи з впорядкування, зовнішньому освітлення території та озеленення, під час якого висаджено близько 600 дерев і більш як 2 тисяч кущів.

Голова Севастопольської МДА Володимир ЯЦУБА, який побував сьогодні на церемонії відкриття об`єкту, наголосив на важливості того, що «покинуте, зруйноване історією і людьми відроджено в первісному вигляді». За його словами, «не важливо, що в цих будівлях буде, а важливо, що архітектор, який заклав цей вигляд, вигляд Севастополя і Балаклави, він відроджується». На його думку, «це яскравий приклад того, що приватний інвестор вклав гроші і врятував історичну реліквію». Цього, за його словами, «чекають в Україні 150 замків».