У Львові пікетували „Сбербанк России”

Як передає кореспондент УНІАН, на акцію зібралося близько двох десятків людей. За словами присутніх, більшість людей не прийшли на акцію, бо не невірять у можливість отримати компенсацію. Присутні скандували «Москалі, віддайте наші гроші!» та «Сбербанк Росії”! Поверни 1 трильйон доларів!», а також тримали плакати з написами аналогічного змісту.

Один з організаторів акції пікетування, заступник голови Української республіканської партії Ростислав Новоженець, зазначив, що йдеться про повернення 1 трлн дол.

Під час виступу Р.Новоженець наголосив, що «Сбербанк Росії» „є спадкоємцем радянського Ощадбанку і використовує вкрадені в українців гроші. Якщо враховувати те, що вклади в Ощадбанк робилися під відсотки, і зробити індексацію, то українці можуть вимагати від російського банку аж 1 трлн дол. Йдеться про близько 25 державних бюджетів України або ж 150 років безкоштовного постачання російського газу в Україну”.

Відео дня

Учасники пікетування закликали львів’ян та українців саботувати «Сбербанк Росії» та боротися за свої втрачені заощадження у судах.