Кількасот працівників ФСБ, МВС та інших силових відомств Росії, які сповідують іслам, у грудні цього року вирушать до Саудівської Аравії для здійснення хаджу, повідомив перший заступник голови Ради муфтіїв Росії Дамір Гізатуллін.

За його словами, в паломництво поїдуть "кадрові офіцери ФСБ, МВС та інших служб, які пройшли "гарячі точки", а також ветерани спецслужб".

Очікується, що більшу частину паломників становитимуть чекісти та міліціонери з Дагестану і Татарстану.

Відео дня

Голова Ради Соборної мечеті Самари Фарід Аюпов розповів, що кілька місяців тому до регіонального духовного управління мусульман звернулися, зокрема, керівники обласного ФСБ, МВС, прокуратури, митної служби, служби виконання покарань з проханням організувати відправку до Мекки та Медіни мусульман -  офіцерів зазначених служб.

Імам висловив надію, що після відвідання священних для мусульман місць, працівники спецслужб "працюватимуть ще ефективніше, адже хадж додає душевних сил і моральної чистоти". За словами Гізатулліна, поїздку "багатьох офіцерів" оплатять "вітчизняні меценати-мусульмани".

Очікується, що 2007 року з Росії до Саудівської Аравії вирушать 26 тисяч паломників. Принаймні, саме така квота виділена Росії, згідно з правилами організації "Ісламська конференція".

Лента.ру