Тарифи на оплату послуг з опалення та постачання гарячої води в Києві знижено з 1 жовтня, а не як повідомлялось раніше з 1 листопада.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив на засіданні сесії Київської міської ради запрошений для доповіді з тарифного питання перший заступник голови КМДА Анатолій ГОЛУБЧЕНКО.

Він повідомив, що розпорядженням №1192 від 15 жовтня «Про затвердження тарифів на теплову енергію, встановлення та погодження тарифів на комунальні послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води для населення» затверджено розмір плати за опалення 1,6 грн. за один м кв. площі, вартість гарячої води при наявності засобів обліку 8,80 грн. за один кубометр, без наявності лічильника 30,8 грн. на одну особу. Таким чином, за його словами, якщо за житлово-комунальні послуги власник трикімнатної квартири з 1 серпня сплачував 580,62 грн., то з 1 жовтня йому нарахують 495,57 грн. Тобто економія становить приблизно 90 грн. на місяць для такої квартири.

Відео дня

Він також повідомив, що бюджету Києва таке зниження тарифів обійдеться до кінця опалювального сезону в суму, що становить приблизно 32 млн. грн.

У новому розпорядженні мерії не йдеться про тарифи на водовідведення.

Як повідомляв УНІАН, 13 жовтня прем`єр-міністр Юлія ТИМОШЕНКО заявила, що уряд домовився з мерією Києва про впровадження з 1 листопада старих тарифів на тепло і гарячу воду.

Того ж дня Київський міський голова Леонід ЧЕРНОВЕЦЬКИЙ повідомив, що підписав розпорядження про зниження з 1 листопада тарифів на житлово-комунальні послуги практично до рівня тарифів, що діяли станом на 1 червня цього року.

Ще через кілька днів мер Києва заявив, що «згідно з угодою, яку я уклав з «Нафтогазом України» і «Київенерго», тарифи в Києві полегшені діятимуть до 10 травня”. “Цей документ має силу договору. І ніхто його в односторонньому порядку розірвати не може. Нові тарифи починають діяти в Києві з 1 листопада, і це чітко зазначено у всіх документах», - наголосив Л.ЧЕРНОВЕЦЬКИЙ.

Згідно з проектом розпорядження “Про затвердження тарифів на теплову енергію, встановлення та погодження тарифів на комунальні послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води для населення”, текст якого оприлюднено на офіційному сайті КМДА, з 1 січня 2010 року пропонується ввести в дію тарифи: на централізоване опалення для населення (при відсутності будинкових та квартирних засобів обліку теплової енергії) - 1,60 грн. за 1 кв.м опалюваної площі в місяць (зараз 2,26 грн.); на постачання гарячої води при наявності квартирного або будинкового засобу обліку гарячої води - 8,80 грн. за 1 куб. м та при відсутності засобів обліку - 30,80 грн. на 1 особу в місяць.

У проекті розпорядження “Про встановлення та погодження тарифів на комунальні послуги з централізованого постачання холодної води і водовідведення холодної та гарячої води для населення” передбачено, що з 1 січня 2010 року послуга за водовідведення гарячої води при наявності квартирного або будинкового засобу обліку гарячої води становитиме 1,25 грн. за 1 куб. м, без засобу обліку - 4,38 грн. за 1 особу.

Тариф на холодну воду і водовідведення з 1 січня передбачено залишити на існуючому рівні, тобто 15,78 грн. на 1 особу без наявності засобів обліку та 2,87 грн. – з засобом обліку.