Антимонопольний комітет України оштрафував компанію «Геракл» на 100 тис. грн. за антиконкурентні дії на гуртовому ринку торгівлі цитрусовими.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив виконуючий обов`язки голови АМК Олександр МЕЛЬНИЧЕНКО сьогодні журналістам у Києві.

За його словами, компанія поставляла гуртові партії лимонів, і в період епідемії грипу необґрунтовано збільшила ціни на дану продукцію.

Відео дня

«У п`ятницю, 4 грудня, Антимонопольний комітет оштрафував компанію «Геракл» на 100 тис. грн. і покарав її за збільшення ціни», - сказав О.МЕЛЬНИЧЕНКО.

При цьому він зазначив, що в лічені дні дана компанія знизила ціни, що стало пом`якшувальним чинником під час ухвалення рішення про накладення суми штрафу на компанію.

Також О.МЕЛЬНИЧЕНКО зазначив, що на сьогодні комітет продовжує розслідування справ по 8 торговим мережам за порушенні антиконкурентного законодавства на ринках торгівлі лимонами, часнику та цибулі.

Голова АМК зазначив, що рішення у цих справах буде ухвалено в грудні-січні 2010 р.

Як повідомляв УНІАН, Антимонопольний комітет України почав розгляд дев`яти справ проти торгових мереж і гуртових постачальників за антиконкурентні дії на ринках торгівлі лимонами, часником і цибулею. Про це повідомив О.МЕЛЬНИЧЕНКО 19 листопада на прес-конференції в Києві

Раніше АМК порушив справу за фактом необґрунтованого підвищення цін на території України на часник, цибулю та лимони. Крім того, комітет також почав співпрацю з супермаркетами у цій справі.