Прапорщик військової частини торгував гранатамиРівне. 31 травня. УНІАН. У Рівному затримано 30-річного чоловіка, який продав боєприпаси.

Як повідомили УНІАН в обласному управлінні міліції, ручну гранату РГД-5 він продав за 250 грн. Чоловіка затримали «на гарячому».

Згодом правоохоронці затримали і його спільника – 31–річного рівнянина. В останнього під час проведення огляду в гаражі на території одного із кооперативів Рівного міліціонери виявили та вилучили 12 корпусів гранат та 13 запалів до них.
Під час оперативно-розшукових заходів з’ясувалося, що 31-річний чоловік купував ці гранати по 70 грн за кожну у 42-річного прапорщика військової частини Рівного. За місцем проживання військовослужбовця міліціонери виявили та вилучили ящик із 20 гранатами.

Відео дня

Проте, ще більший арсенал очікував на правоохоронців під час огляду складу військової частини, в бетонному перекритті горища міліціонери знайшли три тайники. Саме тут прапорщик зберігав 111 корпусів гранат РГД-5 та 110 запалів до них. Крім того, там знаходилися і вісім ящиків із-під цих бойових припасів із відповідним маркуванням.

«Усі троє підозрюваних знаходяться в ізоляторі тимчасового тримання, — повідомив начальник УМВС України в Рівненській області Василь Лазутко. — Стосовно них порушено кримінальну справу за частиною 1 статті 263 «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами» Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає позбавлення волі на строк до п’яти років.