Київ. 8 червня. УНІАН. Внаслідок корупції суспільство щороку втрачає 20 млрд. грн.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив Президент України Віктор ЯНУКОВИЧ сьогодні, виступаючи на засіданні Національного антикорупційного комітету.Президент за те, щоб корупціонерів карали гривнею

«Ми з вами добре знаємо, що корупція перетворилася в Україні на спосіб існування бюрократичного апарату і є причиною масштабної тінізації економіки, несе загрозу безпеці нашої країни. Розкрадання коштів та стратегічних ресурсів України, землі, надр – це стало постійною новиною в нашій державі», - сказав В.ЯНУКОВИЧ.

Відео дня

Він наголосив, що корупція є гальмом модернізації України та перешкодою політичного курсу України.

За словами глави держави, через корупційні оборудки, за різними підрахунками, у сфері державних закупівель держава втрачає до 10-15% коштів бюджету, а це 4-7 млрд. доларів. «За даними Рахункової палати, минулого року збитки держави сягали у сфері держзакупівель близько 10 млрд. грн.», - наголосив В.ЯНУКОВИЧ.

Він висловив побажання, аби при виявленні корупційних дій ті особи, які скоїли цей злочин, віддали державі утричі більше.

«Ми врешті-решт повинні як мінімум повертати державі те, що вкрали злочинці, через механізми законів. А в деяких країнах приймаються певні закони, які збільшують ці суми у два, а то і в три рази для того, щоб покарати злочинців, які крадуть. Якщо вкрав, то нехай втричі більше платить», - сказав В.ЯНУКОВИЧ, постукавши при цьому по столу.