Львів. 10 серпня. УНІАН. У центрі Львова правоохоронці приборкали футбольних фанатів. Саме за такою легендою відбулось моделювання дій зведеного загону Головного управління МВС України у Львівській області та внутрішніх військ МВС України з відпрацювання єдиного підходу при вирішенні завдань з локалізації та ліквідації масових заворушень у Львові під час проведення Євро-2012.

Про це повідомили УНІАН в Управлінні зв’язків з громадськістю МВС України.

У Львові змоделювали сутички фанатів під час Євро-2012. Фото

Відео дня

За сценарієм навчань в центральній частині міста Львова на літньому майданчику одного з кафе на проспекті Свободи відпочивала група вболівальників однієї футбольної команди. В цей же час по цьому ж проспекті колоною пересувалась група вболівальників іншої футбольної збірної. Між даними групами вболівальників розпочалась словесна перепалка із взаємними образами, яка поступово переросла в бійку, масові погроми магазинів, пошкодження припаркованого  автотранспорту та побиття перехожих громадян.

У Львові змоделювали сутички фанатів під час Євро-2012. Фото

Оцінивши ситуацію керівництво Головного Управління МВС України у Львівській області приймає рішення про вжиття заходів щодо припинення масових заворушень за допомогою зведених загонів, підрозділів органів внутрішніх справ та внутрішніх військ МВС України.

У Львові змоделювали сутички фанатів під час Євро-2012. Фото

В ході моделювання дій зведеного загону та підрозділів внутрішніх військ МВС України з локалізації та ліквідації масових заворушень спостерігали  перший заступник начальника головного слідчого управління МВС України генерал-майор міліції  Василь Топчій, начальник управління Західного територіального командування внутрішніх військ МВС України полковник Юрій Аллеров, заступник начальника ГУ МВС України у Львівській області з питань підготовки до Євро-2012 генерал-майор міліції Василь Рябошапко та заступник начальника ГУ МВС України у Львівській області - начальник МГБ ГУ МВС України у Львівській області полковник міліції Михайло Курочка.

У Львові змоделювали сутички фанатів під час Євро-2012. Фото

Загалом, в ході навчань брало участь понад 1000 працівників міліції Львівщини, зокрема спецпідрозділ «Беркут», спецпідрозділ «Грифон» та близько 500 військовослужбовців полку внутрішніх військ МВС України.

У Львові змоделювали сутички фанатів під час Євро-2012. Фото

Мета навчань – удосконалення знань та навичок з організації та управління підпорядкованими силами, взаємодії між структурними підрозділами та надання практичних дій зведеним загоном та підрозділів внутрішніх військ МВС України під час можливих порушень громадського порядку в період проведення Євро-2012.

В заключній фазі навчань структурні підрозділи органів внутрішніх справ та внутрішні війська МВС України вжили заходи щодо припинення масових безладів, найбільш активних правопорушників було затримано.

У Львові змоделювали сутички фанатів під час Євро-2012. Фото

За підсумками навчань інспектуючим  дії правоохоронних органів генерал-майором міліції  Василем Топчієм була дана позитивна оцінка рівню підготовленості, як підрозділів органів внутрішніх справ, так і підрозділів внутрішніх військ МВС України.