Працівники лінійного відділу на залізничній станції Миколаїв УМВС України на Одеській залізниці минулого тижня затримали на місці злочину двох місцевих жителів, які викрали 7,45 тис. кг цукру з двох вагонів вантажного потягу.

Про це УНІАН повідомила помічник начальника зі зв`язків з громадськістю лінійного відділу на станції Миколаїв Ольга Владова.

Під час проведення комплексного оперативно-профілактичного відпрацювання території обслуговування співробітники кримінального розшуку лінійного відділу на ст. Миколаїв у Східному парку станції виявили двох чоловіків, які в лісопосадці намагалися завантажити крадені мішки з цукром у два легкові автомобілі.

Відео дня

Правопорушниками виявилися 38-річний і 37-річний жителі Миколаївської області, які раніше до кримінальної відповідальності не притягалися.

За словами затриманих, вони приїхали в лісосмугу, розташовану поблизу залізниці, щоб знайти місце, де можна накосити трави для домашнього господарства. Побачивши, що до приймально-вантажного парку станції прибув черговий потяг, вирішили перевірити, який в ньому вантаж. Відкривши вагон за допомогою спеціального інструменту, вони виявили там мішки з цукром і змовилися його викрасти з метою подальшого перепродажу. Всього зловмисники встигли заховати у лісопосадці 155 мішків цукру вагою 7 тис. 450 кг, після чого їх затримали правоохоронці.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 КК України (крадіжка). Викрадений цукор повернено власнику.

Перевіряється причетність ще двох осіб до скоєння даного правопорушення, а також з’ясовуються усі обставини підготовки і скоєння крадіжки. Триває досудове розслідування.