Голова Верховної Ради Криму Анатолій ГРИЦЕНКО не пояснив журналістам, чому його знову охороняють співробітники державної охорони.

Як передає кореспондент УНІАН, сьогодні кримський спікер підтвердив, що користується держохороною. «Я ж не можу не виконувати розпорядження Президента», - сказав він.

На запитання, на якій підставі керівництву Криму повернуто держохорону, А.ГРИЦЕНКО відповів: «Усі питання до Президента». «Я минулого разу (коли указом Президента перші особи автономії - голови Ради міністрів і ВР, а також Постійний Представник Президента в АРК - були позбавлені держохорони – УНІАН) не коментував указ Президента і не хочу коментувати розпорядження Президента зараз», - сказав кримський спікер.

Відео дня

«Президент має право приймати розпорядження, які надано йому конституційними повноваженнями», - додав А.ГРИЦЕНКО.

Голова Ради міністрів АРК Віктора ПЛАКИДУ також знову охороняють співробітники держохорони.

Як повідомили кореспондентові УНІАН у кримському Представництві Президента України в Криму, станом на сьогодні представництво не одержувало розпорядження про повернення держохорони кримському спікерові і прем`єрові автономії.

«На сьогодні до нас не надходило жодного офіційного документа», - відзначив співрозмовник.

При цьому в Представництві наголосили, що Постпредові глави держави в АРК Леоніду ЖУНЬКУ держохорона не потрібна.

”Йому не потрібна держохорона, йому нема чого боятися”, - відзначили в Представництві.

Газета «Дзеркало тижня», посилаючись на свої джерела, повідомляє, що розпорядження, яким головам ВР і Радміну АРК повернуто держохорону все ж існує, – під №79 від 26 лютого. При цьому на президентському сайті його чомусь немає. За розпорядженням №78 іде документ під №80.

Як повідомляв УНІАН, у вересні 2007 року Президент Віктор ЮЩЕНКО позбавив вище керівництво Автономної Республіки Крим – голову ВР і прем`єра, а також постреда глави держави - державної охорони.