улица / stena.ee

Одного разу її сильно побили, але і тоді жінка не злякалася. А при зустрічі з отруйною змією їй доводиться стримуватися, щоб не доторкнутися до неї з чистої цікавості, розповідає meddaily.ru за інформацією The Daily Mail.

Читайте такожВ присутності чоловіка жінка гостріше відчуває біль

Даний випадок досліджували співробітники Університету Айови. При опитуванні з'ясувалося, що жінка навіть не уявляє, що таке страх. Вона не пам'ятає випадки, коли вона лякалася за винятком одної події в дитинстві. У неї проявилися симптоми рідкісного захворювання Урбаха-Віті, від якого ліків немає. Через цей розлад частина мозку твердне і відбувається руйнування тканин мигдалеподібного тіла. До зовнішніх симптомів захворювання відносяться: хрипкий голос, рубці на шкірі, папули навколо очей.

Відео дня

Також в мозку накопичується кальцій, викликає твердіння. У підсумку почуття страху зникає, адже мигдалеподібне тіло не працює нормально. Зазвичай у небезпечних ситуаціях ця зона посилає тілу певні сигнали. В результаті частішає серцебиття, долоні пітніють. В випадку, описаному вище, жінка нічого не боїться, але може розпізнавати вираження переляку інших.

При цьому вона відчуває радість, смуток, гнів і інші емоції. До речі, вченим вдалося один раз викликати в неї почуття страху, змусивши її вдихнути вуглекислий газ (його мигдалеподібне тіло розпізнає як ознаку удушення). Хоча ця реакція була непередбачуваною. У світі відомо лише про 400 подібних випадків. І ліків від захворювання немає.