Бананова шкуринка - зовсім не смітя, а корисна річ / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Банани – смачний тропічний фрукт, що має багато прихильників як серед ласунчиків, так і серед тих, хто дотримується здорового способу життя. Єдиний в нього недолік – від кожного банана залишається чимала шкуринка, яку доводиться безжально викидати в сміття, адже ніякого застосування в кулінарії їй немає.

Але банановій шкуринці таки можна знайти застосування. Foxnews наводить одразу 6 варіантів того, що можна із нею зробити.

Косметична маска для обличчя

Банани як маска для обличчя досить популярні в світі краси. Але якщо ви не повністю в тонусі з доглядом за шкірою, можливо, ви вперше почуєте про основний інгредієнт. 

Відео дня

Найпростіший спосіб зробити маску з банана - це розім’яти фрукт і нанести безпосередньо на шкіру. Але замість м’якоті банана можна використати його шкірку.

Інший поширений рецепт полягає в тому, щоб додати ¼ склянки натурального йогурту і дві столові ложки меду в бананове пюре перед нанесенням на шкіру.

Залиште маску на 10-15 хвилин, потім змийте теплою водою.

Боротьба з бородавками

Бородавки не є найгіршою можливою проблемою зі шкірою, але вони можуть створити незручності, якщо їх бачитимуть інші. Існує безліч домашніх засобів для видалення бородавки, і використання бананової шкірки є лише одним із них.

Оскільки ніщо в банані не є токсичним, ризик натирання бородавки шкіркою банана практично відсутній. І хоча немає наукових доказів того, що банани чи бананова шкірка справді допомагають видаляти бородавки, така побутова практика досить поширена.

Спробуйте наступного разу, коли у вас з’явиться небажана бородавка, і подивіться, як це допоможе вам.

Лікування укусів комах

Як відомо, багаті на калій банани знімають свербіж та інші симптоми укусів комах, наприклад набряки. 

Наступного разу, коли вас вкусить настирливий комар, нанесіть на укус розтерту до однорідної маси бананову шкірку. Вона містить природні антигістамінні речовини, які заспокоюють свербіж, спричинений слиною, яку комаха залишила під вашою шкірою.

Чистка столового срібла

Ви можете добре відполірувати свій срібний виріб банановою шкіркою, але спочатку вам потрібно буде приготувати суміш.

Змішайте бананову шкірку з водою, щоб отримати пасту. Потім за допомогою тканини натріть пастою столове срібло. Потім добре вимийте його у теплій воді. 

Так срібний посуд виглядатиме, наче новий.

Видалення скалок (заноз)

Залежно від того, наскільки глибоко скалка розташована, її видалення може бути як зовсім безболісним, так і досить болючим.

Якщо у вас є скалка, яка глибоко засіла, притуліть до цього місця бананову шкірку її зовнішньою стороною на кілька годин, наприклад, на ніч. На ранок витягнути таку скалку буде набагато простіше.

Відбілювання зубів

Якщо ви постійно п’єте чорний чай чи каву і довго не відбілювали зуби, можете спробувати використати банани, щоб зробити свою посмішку яскравішою.

Якщо потерти зуби банановою шкіркою, а також добре почистити їх, це допоможе вам отримати білішу посмішку. Спробуйте цей спосіб перш ніж витрачатися на процедуру відбілювання зубів. Банани точно ніяк не зашкодять вашим зубам, але можуть дати помітний ефект, якщо протирати зуби банановою шкіркою пару разів на день перед чищенням пастою.

Інші поради щодо використання продуктів

Як писав УНІАН, арахіс є не просто смачним снеком, але й може значно поліпшити стан вашого здоров'я при регулярному споживанні. Лише одна жменька цих горіхів забезпечить вас безліччю поживних речовин – основними вітамінами та мінералами, білками та здоровими жирами.

Також ми розповідали, що вода з лимоном – це напій, який може принести користь людям без проблем зі шлунком, але зловживати ним не варто, оскільки, за словами дієтологів, через її кислотність може стиратися зубна емаль, і через це з'являється чутливість зубів.

Вас також можуть зацікавити новини: