У соцмережі висміяли затримання Миколи Чауса в лікарні / УНІАН

У мережі висміяли затримання Миколи Чауса – колишнього судді Дніпровського районного суду Києва, в лікарні "Феофанія". 

Низка користувачів у Facebook звернули увагу на зовнішній вигляд екс-судді – Чаус був у спортивному костюмі, а не в трусах, як на попередньому фото, зробленому у Вінницькій області.

"Чаус в штанях – буде похолодання", – написав Serhii Korennov.

Відео дня
Скріншот
Скріншот

Ще один користувач зазначив, що у затриманого костюм на виріст.

Скріншот
Скріншот
Скріншот

У соцмережі допустили, що колишній суддя знову може зникнути й з'явитися десь без трусів.

Скріншот

Деякі юзери провели паралелі між затриманням Чауса й "пригодами" колишнього глави фіскальної служби Романа Насірова, якого звинувачували у зловживанні владою.

Нагадаємо, на початку березня 2017 року Насірова із залу суду забирали в швидку нібито через підвищений тиск, а потім на каталці завезли назад, вкритого картатою ковдрою.

"Серіал "Картату ковдра" завершився. Розпочато показ серіалу "Труси Чауса", – поділився думкою Елена Андрусевич.

Скріншот

Раніше – ввечері 3 серпня, у Національному антикорупційному бюро України повідомили, що Микола Чаус був затриманий у "Феофанії". У НАБУ також опублікували знімок, на якому Чаус зображений у спортивному костюмі.

До цього – 31 липня, в Службі безпеки України заявляли, що у Вінницькій області в одну із селищних рад прийшов чоловік, який назвав себе Миколою Чаусом та попросив викликати саме співробітників спецслужби.

В СБУ повідомляли, що колишній суддя поділився зі слідчими відомостями, які стосувалися його викрадення. У спецслужбі додали, що у зв'язку з цим Чаус був узятий під захист.

За відомостями ЗМІ, Чаус був затриманий поліцейськими в одному із сіл Вінниччини після дзвінка місцевого жителя. Екс-суддя нібито розповів правоохоронцям, що його викрали невідомі. В мережі також з'явилося фото Чауса в трусах.

Журналіст Юрій Бутусов стверджував, співробітники СБУ "відбили Чауса у поліції"й "вивезли у невідомому напрямку". НАБУ наполягало, щоб колишнього суддю передали саме цьому відомству, оскільки його звинувачують у корупції.

Справа Миколи Чауса – що потрібно знати:

  • На початку серпня 2016 року в НАБУ з'ясували, що Микола Чаус, який ще обіймав посаду судді, отримав $150 тисяч хабаря за винесення вироку в інтересах підсудних. Суддя зберігав гроші у скляній банці.
  • У вересні 2016-го Верховна Рада дозволила правоохоронцям затримати й заарештувати Чауса, проте підозрюваний встиг втекти до Молдови. Потім Україна попросила екстрадувати Чауса, і його затримали.
  • Наприкінці листопада 2017 року Чаус залишився без посади судді Дніпровського райсуду Києва. У травні 2021 року з'явилася інформація, що Чауса викрали у Молдові. Пізніше у мережі з'явилося відео, на якому екс-суддя сказав, що не був викрадений, і заявив, що хоче повернутися в Україну. 
  • Члени сім'ї Чауса та його адвокат вважають, що колишній суддя міг зробити заяви під тиском.