Іноді ми дружимо з людьми, які маніпулюють нами заради власної вигоди/ фото ua.depositphotos.com

Друзі повинні змушувати вас відчувати себе добре, а не погано. Вони повинні "піднімати вас", а не штовхати вниз. Але іноді у вас може виникати відчуття, що це стосується не всіх ваших друзів.

Як пише Hack Spirit, іноді ми дружимо з людьми, які ставляться до нас зовсім неправильно, маніпулюють нами заради власної вигоди.

Ось десять ознак того, що вами маніпулюють.

Відео дня

1. Вас контролюють.

Такі друзі хочуть постійно впливати на те, що ви говорите, робите та думаєте. Це нормально, якщо ви отримуєте таке ж відношення у відповідь. Але якщо це одностороннє, тоді це одна з найбільших ознак того, що вами маніпулюють.

2. Такі люди драматизують і плетуть інтриги.

Деякі люди будуть пліткувати, поширювати чутки та говорити про людей за спиною, тому що це весело. Але маніпулятивні люди будуть робити все це з зовсім іншої причини. Вони прагнуть створити хаос, змінити союзи людей і навіть знищити людей.

3. Вони викликають у вас почуття провини.

Коли вас змушують відчувати провину, ви хочете, щоб це почуття зникло. Це може змусити вас вибачитися, принизитися та запропонувати якусь компенсацію. Тож маніпулятори схопляться за найменшу образу і змусять вас почуватися винним за те, що більшість друзів легко вибачить. 

4. Вони вважають, що мають право на вашу увагу.

Маніпулятивні друзі поводитимуться дуже дивно, якщо ви не приділите їм потрібної уваги або коли проводите час з іншими людьми. Їм здається, що вони володіють вашим часом і увагою, і коли вони її не отримують, вони можуть реагувати агресивно.

5. Вони тиснуть на вас.

Маніпулятори як правило не поважають ваших кордонів і намагаються змусити вас робити речі, які ви не хочете робити.

6. Вони змушують вас відчути, що у всьому винні ви.

Це називається емоційною маніпуляцією, коли людина намагається вплинути на ваші емоції так, щоб було вигідно їй, а не вам. І один із найпоширеніших способів - змусити вас відчувати, що все, що йде не так, є вашою провиною. Тому що це знижує вашу впевненість у собі і змушує вас покладатися на них.

7. Вони завжди хочуть, щоб все було по-їхньому.

Якщо у вас є друг, який намагається отримати перевагу у всьому - це ознака того, що він готовий і здатний маніпулювати вами.

8. Вони постійно просять про послуги.

Люди маніпулюють іншими, щоб отримати переваги та створити вигоди для себе. Їх насправді не хвилює, що ви втрачаєте, коли вони отримують.

Якщо у вас є друг, який завжди просить вас про допомогу та послуги можливо, це маніпулятор, який користується вашою добродушністю.

9. Вони завжди захищатимуть себе у суперечці.

Вони намагатимуться відвернути всю критику від себе до ситуацій або інших людей, щоб уникнути звинувачень і зроблять усе можливе, щоб захистити себе.

10. Вони маніпулюють іншими.

Це логічно, чи не так? Якщо людина маніпулює іншими, що завадить їй маніпулювати вами?

Якщо ви думаєте, що вами маніпулюють, вам варто серйозно поговорити. Але якщо це не спрацює, можливо, вам доведеться раз і назавжди позбутися цього токсичного друга.

Раніше ми розповідали про вісім ознак недоброзичливої людини.

Вас також можуть зацікавити новини: