Як заміну кави можна обрати буряковий сік / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Якщо ви п'єте каву ввечері перед тим, як піти в спортзал, ви все робите неправильно. На думку експертів, чашка кави може дати вам заряд енергії, але погіршує якість сну.

Видання Indian expres пише, що слід відмовитися від кави після 15:00, якщо ви плануєте лягти спати до 23:00, оскільки кофеїн залишається в організмі протягом восьми годин, що може вплинути на ваш сон.

Як заміну каві можна вибрати буряковий сік.

Відео дня

"Він багатий на антиоксиданти і може допомогти поліпшити кровотік і доставку кисню до м'язів. Він діє як заряд енергії, як кофеїн, але не змусить вас не спати всю ніч", - йдеться в повідомленні.

Ешанк Вахі, дієтолог і тренер з комплексного оздоровлення, розповів, чи є буряковий сік тим енергетичним еліксиром, який потрібен для сплеску енергії.

Хоча кава може підвищити пильність і концентрацію, її сечогінний ефект може підійти не всім, особливо перед інтенсивним фізичним навантаженням. Крім того, кофеїн у каві, хоча і корисний у помірних кількостях, може призвести до збільшення частоти серцевих скорочень і нервозності, що може знизити продуктивність тренування і концентрацію уваги, пояснив Вахі.

З іншого боку, буряковий сік є джерелом сполук, які організм перетворює на оксид азоту. Він зазначив, що цей процес має вирішальне значення для поліпшення кровотоку, поліпшення доставки кисню до м'язів і, таким чином, значного підвищення спортивних результатів.

"На відміну від тимчасового поштовху, який дає кава, буряковий сік забезпечує стійке підвищення витривалості, що робить його безцінним активом під час довгих і виснажливих тренувань", - пояснив дієтолог.

Коли краще пити буряковий сік

Ця проста суміш, яку вживають приблизно за дві години до тренування, може значно підвищити ефективність тренування.

"Користь бурякового соку виходить за рамки безпосередньо перед тренуванням. Високий вміст антиоксидантів і протизапальних сполук сприяє швидшому відновленню і зменшенню м'язового болю", - сказав Вахі.

Ба більше, за його словами, буряковий сік корисний для здоров'я серцево-судинної системи завдяки своєму ефекту зниження кров'яного тиску, що робить його не просто напоєм перед тренуванням, а й вибором для довгострокового здоров'я.

Чи шкідлива кава

Під час вибору напою перед тренуванням "натуральні властивості бурякового соку, що підвищують працездатність, роблять його чудовим вибором" для тих, хто хоче максимізувати свою фізичну витривалість, переконаний Вахі.

"Це не означає, що кава не має місця в здоровому способі життя, але для особливих потреб спортсменів або любителів фітнесу буряковий сік, безсумнівно, привабливіший", - підсумував дієтолог.

Раніше УНІАН писав, що названо корисний для серця овоч.

Вас також можуть зацікавити новини: