Запахи викликають спогади, які здавалися більш "яскравими ,захоплюючими і реальними" / фото pixabay.com

Учені з'ясували, що запахи більш ефективні, ніж слова, у пробудженні позитивних спогадів. І це може допомогти людям з депресією позбутися негативних думок, пише New York Post.

Такого висновку дійшли дослідники з Піттсбурзького університету. Результати їхньої роботи показали, що запахи викликали спогади, які здавалися більш "яскравими, захоплюючими і реальними". У дослідженні взяли участь 32 людини у віці від 18 до 55 років, з депресивними розладами. Їм пропонували випробувати на собі вплив 12 ароматів і запахів (зокрема, Vicks VapoRub, мелену каву, кокосове масло, порошок кмину, червоне вино, екстракт ванілі, цибулини гвоздики, крем для взуття, ефірне масло апельсина і кетчуп).

Відео дня

Провідний автор дослідження Кімберлі Янг зазначила, що люди в депресії, які відчули знайомий запах, частіше згадують конкретну подію (наприклад, вони були в кафе тиждень тому), а не більш загальну пам'ять.

"Для мене було дивно, що ніхто раніше не здогадався вивчити спогади у депресивних людей за допомогою запахових сигналів", - додала фахівець.

Раніше була названо помилку №1, яку роблять люди, намагаючись схуднути.

Вас також можуть зацікавити новини: