Важливо регулярно прати рушники / фото ua.depositphotos.com

Рушники слід прати регулярно, але іноді ви можете не робити цього досить довго, вважаючи, що це не найважливіше у вашому порядку денному. Але виявляється, багатьом людям потрібно більш серйозно ставитися до цього питання.

Експерти рекомендують прати рушники після кожних трьох використань. Але якщо ви цього не робите, то ризикуєте погіршенням стану здоров'я і навіть можливістю підчепити неприємні інфекції. Це відбувається через бактерії, які накопичуються в рушниках, якщо їх не прати досить часто, пише Mirror.

Дослідження, проведене мікробіологом Чарльзом Гербою з Університету Арізони, показало, що майже 90% банних рушників заражені коліформними бактеріями, які присутні в фекаліях, і близько 14% містять E.coli. Коліформні бактерії - це організми, які можуть свідчити про наявність хвороботворних бактерій у воді.

Відео дня

За даними Центру контролю та профілактики захворювань США (CDC), проблеми зі здоров'ям, які можуть бути викликані кишковою паличкою, включають діарею, інфекції сечовивідних шляхів, респіраторні захворювання та інфекції, такі як менінгіт у важких випадках. І це можна запобігти, просто миючи рушники. Однак більшість штамів E.coli не становлять ризику і є частиною здорового кишкового тракту.

Наголошується, що важливо регулярно мити рушники, оскільки вони "вбирають багато води і залишаються вологими годинами, що є ідеальним середовищем для розмноження небажаних мікробів. Ось чому рушники слід прати після кожних трьох використань".

Як правильно прати рушники

Як повідомляв УНІАН, раніше експерт із прибирання розповіла, що більшість людей неправильно миють рушники. Вона поділилася правильним способом, включаючи застереження від використання пом'якшувача тканин під час прання.

Вас також можуть зацікавити новини: