Чоловік розповів, як на його життя вплинула ходьба по 20 000 кроків щодня / фото ua.depositphotos.com

Чоловік розповів про свій двохрічний марафон, протягом якого він проходив по 20 тисяч кроків кожного дня, та розкрив уроки, які він виніс з цього заняття. У статті для Newsweek Девід Пол розповідає, що починав як бігун, але потім зрозумів, що більше любить ходити пішки, тому прийняв рішення припинити бігати і почати ходити ще більше. Щоб заохотити та мотивувати інших робити те саме, він завів блог і публічно зобов’язався проходити 20 000 кроків щодня.

"Моя подорож розпочалася в середині березня 2018 року, і за два з половиною роки, до 31 серпня 2020 року, я багато чому навчився, зокрема, п'яти важливим урокам", - зазначає чоловік.

1. Важливість взятого на себе зобов'язання

Що б не відбувалося в житті, зазначає чоловік, він завжди досягав 20 000 кроків на день.

Відео дня

"Це означало, що я не прокидався з думкою про те, скільки кроків я зроблю, а просто знав, як цього досягти. Навіть у важкі дні, наприклад, коли моїй дружині робили операцію з видалення раку молочної залози, я крокував лікарняним паркінгом", - розповів він.

2. Використовуйте емоційну винагороду як мотивацію

Хоча емоції на початку кожного дня змінювалися, відчуття після виконаного завдання було незмінним: почуття виконаного обов'язку і глибоке задоволення собою.

"Це відчуття в деякі дні ставало мотивацією, тому що я знав, як чудово почуватимуся, коли завершу всі свої кроки", - розповідає він.

3. Сила особистої конкуренції

"Я дізнався, що змагання з самим собою є величезним мотиватором. Можливо, я не можу змагатися з вами чи іншими людьми, але я можу змагатися з самим собою, ставлячи перед собою особисті виклики", - зазначає Пол.

При цьому, стверджує він, звикнувши до цих особистих викликів, можна навіть перевиконати свої власні межі.

4. Усвідомлення того, що ви можете робити складні речі

"Я робив важкі речі щодня протягом тривалого періоду, і ця послідовність показала мені, що я можу це зробити. Це неймовірно приємне відчуття - знати, на що ти здатен", - підкреслює чоловік.

5. Ваша справжня сила

Девід Пол зазначає, що, окрім фізичної користі від проходження 20 000 кроків на день та величезного покращення фізичної форми, ця подорож дала йому відчуття емоційної та ментальної сили.

"Я зрозумів, що можу робити важкі речі... і робити їх протягом певного часу… Цей виклик перевернув мій внутрішній наратив з ніг на голову. Тепер я знаю, що здатен на набагато більше, ніж вважав раніше".

Водночас, зазначив чоловік, через 2,5 роки він завершив свій експеримент, адже відчув, що фітнес стає надто великою частиною його життя, і фактично починає його контролювати.

Правда в тому, що вам не потрібно проходити 20 000 кроків щодня, або навіть 10 000, зазначає він. Варто почати з невеличких прогулянок по 10 хвилин і дотримуватися цього, щоб це стало вашою звичкою. Тоді ви зможете розвивати її і насолоджуватися всіма перевагами, які може запропонувати вам ходьба.

Раніше УНІАН розповідав, що станеться з вашим тілом, якщо цілий місяць ходити по 15 тисяч кроків. Так, ходьба може допомогти схуднути, зміцнити нижню частину тіла, а також поліпшити здоров'я серцево-судинної системи.

Вас також можуть зацікавити новини: