Організму може принести користь, зокрема, заморожена броколі, поділився лікар / колаж УНІАН з фото ua.depositphotos.com

Деякі заморожені овочі можуть принести користь організму людини. Гастроентеролог, доктор медичних наук Вілл Бульсевич порадив обирати таку "заморозку" - броколі, бамію та коренеплоди (наприклад, моркву).

У їстівній бамії міститься гелеподібний слиз, який насправді неймовірно корисний для мікробіому (так називають спільноту мікроорганізмів, які зазвичай живуть разом у певному середовищі існування), поділився експерт в Instagram.

Лікар додав, що споживання коренеплодів сприяє довголіттю, а броколі містить багато клітковини й фітохімічних речовин, які борються з раком, і "це дивовижно".

Відео дня

Цікаві новини про здоров'я - зараз це варто прочитати

Тренер зі сну Макс Кірстен розповідав, як краще заснути завдяки доданню у раціон лише одного фрукта чи його соку. За його словами, сон можна покращити, якщо їсти перед сном ананас чи споживати свіжий ананасовий сік.

Експерт зазначав, що у цьому фрукті є амінокислота триптофан, яка здатна підвищувати у мозку рівень мелатоніну - гормону, який сигналізує про початок сну, та серотоніну (його називають гормоном радості). Кірстен додав, що триптофан також викликає відчуття сонливості, розслабленості й заспокоєння.

Вас також можуть зацікавити новини: