Автомеханік зазначив, що якщо вчасно схаменутися, то можна заощадити тисячі гривень / колаж УНІАН, скріншот, фото ua.depositphotos.com

Іменитий механік Скотті Кілмер попередив автомобілістів про необхідність стежити за першими ознаками серйозних проблем з авто. Він закликав автовласників вжити термінових заходів, якщо вони побачать на приладовій панелі цю миготливу лампочку.

"Я покажу вам, що означає блимаюча лампочка Check Engine. Коли лампочка загоряється, це означає, що існує проблема. Ці проблеми можуть бути великими або малими. Якщо лампочка блимає і вимикається, це означає, що проблема досить велика, щоб вивести з ладу каталітичний нейтралізатор", - пояснив експерт.

Каталітичний нейтралізатор - це компонент, який фільтрує вихлопні гази двигуна і знижує рівень шкідливих викидів

Відео дня

У Великобританії вони є обов'язковими, і за пересування на авто без них або з несправними каталізаторами можна отримати штраф до 1000 фунтів стерлінгів, а це більше 44 тисяч гривень.

Скотті радить якомога швидше перевірити авто. На СТО механіки за допомогою сканера зможуть визначити проблему, яка може виявиться незначною.

За його словами, це може бути така проста проблема, як осічка в котушці запалювання, заміна якої зазвичай коштує від 50 до 150 фунтів стерлінгів, а це від 2 тисяч до понад 6,5 тисячі гривень.

Однак якщо проблема не зникне, може знадобитися заміна каталітичного нейтралізатора, яка може коштувати близько 500 фунтів стерлінгів (близько 22 тисяч гривень), або навіть заміна двигуна, що призведе до величезних рахунків.

Як раніше повідомляв УНІАН, механік з 56-річним стажем Скотті Кілмер попередив водіїв про кнопку, яку не можна використовувати під час їзди на великі відстані, якщо вони хочуть уникнути сонливості в дорозі.

Вас також можуть зацікавити новини: