Експерти дали поради власникам хвостатих / фото ua.depositphotos.com

Будити міцно сплячого собаку не слід з ряду причин, пояснюють фахівець з благополуччя тварин Катрін Джордж і ветеринарний лікар Мондріан Контрерас.

"Залежно від віку, породи, фізичних навантажень, оточення та стану здоров'я, собаки можуть спати в середньому від 8 до 20 годин на добу. Наші собачі друзі потребують такої кількості сну, оскільки він сприяє відновленню імунітету і відновленню пошкоджених клітин їх організму", - сказала Джордж в інтерв'ю Newsweek.

Вона пояснює, що під час REM-сну (фаза швидкого сну-УНІАН) собаки можуть посмикувати вухами, очима, лапами або хвостом. "Після занурення в глибокий сон вони виглядають більш розслабленими і, швидше за все, будуть лежати на боці", - додала спеціалістка.

Відео дня

Вона закликає власників ніколи не будити собак під час цих стадій сну, оскільки ті можуть злякатися, вскочити і навіть вкусити людину. Контрерас зазначає, що втрата слуху, артрит і травми спини можуть спровокувати у собаки загострену реакцію при різкому пробудженні, що призведе до травм і інстинктивного огризання.

Тварину під час сну краще не будити, однак, якщо це необхідно, краще зробити це м'яко, відтворивши тихий звук поруч з нею.

Також експерти відзначають, що зміни в тривалості сну або вибір іншої пози можуть сигналізувати про те, що собака відчуває дискомфорт. Якщо вона почала більше спати вдень і менше вночі, або її все важче розбудити, варто терміново звернутися до ветеринара.

Інші цікаві новини для собачників:

Раніше британський ветеринар і відомий автор блогу назвав п'ять порід собак, які він не став би заводити. Подібний список опублікував досвідчений дресирувальник Гаррет Кінг.

Нагадаємо, кінологи розкрили причини, за якими собаки гавкають на велосипеди, а також дали поради по боротьбі з цією звичкою.

Вас також можуть зацікавити новини: