регулярному використанню олії авокадо я вже була на правильному шляху до поліпшення здоров'я серця в майбутньому./ фото ua.depositphotos.com

Олія авокадо стала дуже популярною і швидко увійшла до числа основних продуктів, особливо серед людей, які піклуються про своє здоров'я. При розумному використанні олія авокадо благотворно впливає на здоров'я серця.

Видання Eating Well з'ясувало, як олія авокадо впливає на рівень холестерину.

Багата на мононенасичені жири

"Мононенасичені жирні кислоти можуть допомогти знизити рівень холестерину. Олія авокадо також містить мало насичених жирних кислот, які можуть бути шкідливими для серця і підвищувати рівень холестерину та ліпідів у крові", - каже дієтолог Бенджамін Сіземор.

Відео дня

Мононенасичені жири становлять майже 70% жирів у олії авокадо. За даними Американської асоціації серця, мононенасичені жири кращі, ніж насичені або трансжири.

Кардіолог Б. Кіт Елліс пояснює, що в той час, як більшість насичених жирів надходить з продуктів тваринного походження, ненасичені жири, як правило, виробляються з рослин, а також в жирних сортах риби. Він додає, що олія авокадо також містить поліненасичені жири, хоча і в помірній кількості.

Містить антиоксиданти

Хронічне запалення - причина багатьох хронічних захворювань, зокрема серцево-судинних. Оскільки високий рівень холестерину - фактор ризику серцево-судинних захворювань, то цілком логічно, що між запаленням і холестерином може існувати зв'язок.

Вживання продуктів з антиоксидантними властивостями - один зі способів боротьби із запаленням, а олія авокадо містить широкий спектр сполук, що борються із запаленням. Наприклад, в одному огляді 2025 року зазначається, що олія авокадо містить різноманітні антиоксиданти, зокрема олеїнову кислоту, фітостерини, хлорофіли, ксантони, ксантини та каротиноїди.

Знижує рівень "поганого" холестерину

Ліпопротеїни низької щільності (ЛПНЩ) називають "поганим" холестерином, тому що це тип холестерину, який має тенденцію закупорювати артерії, призводячи до серцевих захворювань, а також до інфарктів та інсультів.

"Олія авокадо може знижувати рівень ЛПНЩ і допомагати запобігати утворенню бляшок і кальцію в артеріях, а також допомагати запобігати пов'язаним із цим ускладненням", - каже Елліс.

Є також деякі дані про те, що олія авокадо може підвищувати рівень "хорошого" холестерину, хоча ці дані не переконливі та потребують додаткових досліджень.

Раніше УНІАН писав, яка олія найкорисніша.

Вас також можуть зацікавити новини: