Собаки можуть бути чудовими друзями, але їм часто потрібен особливий догляд / фото ua.depositphotos.com

Якщо ви розмірковуєте над тим, а чи не поповнити свою родину пухнастим песиком, варто заздалегідь поцікавиться його породою. Ветеринар Адам Крістман розповів виданню Best Life Online про п’ять порід собак, які потребують особливого догляду і тому не підходять новачкам у цій справі.

Звичайно, всі домашні тварини потребують уваги та багато любові, але ці п’ятеро потребуватимуть додаткових візитів до ветеринара через медичні проблеми, притаманні їхнім породам. 

  1. Французький бульдог. Ці собаки зазвичай мають проблеми з шиєю, колінами, спиною та серцем. Оскільки у них пласка морда, вони також мають проблеми з диханням. Їм також потрібні спеціальні засоби для догляду або харчування, щоб підтримувати шкіру в хорошому стані.
  2. Чихуахуа. Вони зухвалі та впевнені в собі. Але також вони схильні до захворювань серця і очей. 
  3. Лабрадор-ретривер. Вони мають нескінченну енергію і постійно встромляють свого носа у чужі справи – у буквальному та переносному значенні. Але вони також схильні до проблем з лапами, особливо з колінними суглобами.
  4. Німецький дог. Їм потрібно багато їжі, вони схильні до раку та серцевих захворювань. Їм також потрібно регулярно підстригати нігті.
  5. Такса. Деякі з них мають "комплекс Наполеона" – тобто вони бувають надто агресивними, намагаючись компенсувати свій маленький розмір. Їм також потрібні фізичні вправи, щоб уникнути надмірної ваги та схильності до захворювань міжхребцевих дисків.

Інші матеріали з порадами для власників собак

Як писав УНІАН, не всі собачі породи однаково підходять для новачків. Якщо ви вперше вирішили завести собаку, вам варто оминати породи трьох типів.

Відео дня

Також ми розповідали, які породи собак найкраще підходять для тримання у квартирі.

Вас також можуть зацікавити новини: