Вівчарки - чудові собаки, але потребують великих зусиль від господаря / фото УНІАН

Взяти собаку у свій дім – це велика відповідальність, тому важливо вибрати домашнього улюбленця, який відповідає вашому стилю життя та рівню досвіду. Це особливо важливо, якщо це ваш перший досвід тримання собаки. 

Блогер @cherryhoggs, що спеціалізується на порадах для власників собак, назвав три типи собачих порід, з якими точно не варто зв’язуватися новачкам. За словами цього собачого психолога, ці породи потребують тривалого навчання та вимагають від власника багато наполегливої ​​роботи.

Вівчарки

У буквальному значенні – це породи, які колись були виведені для допомоги пастухам на пасовиськах. Особливо проблемними для новачків можуть бути австралійська та німецька вівчарки. За словами експерта, ці собаки створені для того, щоб багато бігати. Тому без належного фізичного навантаження протягом дня вони почнуть демонструвати проблеми з поведінкою. 

Відео дня

"Німецькі вівчарки — поліцейські собаки. Цим все сказано. Ви збираєтеся працювати з собакою як з поліцейським? Ні... тому ми не рекомендуємо заводити її", – пояснює експерт.

Гончаки

Собаки цього типу створювалися як помічники на полюванні, тож вони теж від природи дуже енергійні. 

"З ними потрібно працювати. Знову ж таки, як і вівчарки, вони дуже, дуже високоякісні собаки. Як наслідок, якщо ви не гуляєте з собакою, якщо ви не живете на фермі, якщо у вас мало площі, ви будете справді страждати", – пояснює експерт.

Пітбулі

Нарешті, дресирувальник закликав відмовитися від пітбулів як першої собаки, попередивши, що без належної дисципліни вони, ймовірно, будуть "керувати" будь-яким майбутнім власником. 

"Вони дуже агресивні, якщо їх не дресирувати. У них так багато енергії, вони дуже буйні і мають схильність до агресії. Вони можуть бути найкращими собаками у світі, але якщо ви не збираєтеся дати їм правильну форму дисципліни, вправ і партнерства, вони будуть керувати вами", – застерігає фахівець.

Інші цікаві матеріали з порадами для власників собак

Як писав УНІАН, існують породи собак, які ідеально підходять для проживання в квартирі. Врахувавши низку факторів, експерти склали топ-20 найбільш зручних для проживання в квартирі собачих порід. 

Також ми розповідали про найхоробріші породи собак. Якщо вам потрібен в першу чергу захисник дому, а не пухнастий компаньйон, зверніть увагу на цих песиків.

Вас також можуть зацікавити новини: