Американський ринок для російських патронних заводів є найбільшим / REUTERS

Поставки російських патронів і їхніх частин у Сполучені Штати побили рекорд з початку 1990-х років в обхід санкцій США на імпорт стрілецької зброї та боєприпасів РФ.

Про це повідомляє РБК Росії з посиланням на дані Бюро перепису США.

За 10 місяців 2021 року американські компанії ввезли російських патронів до вогнепальної зброї на 157,9 мільйона доларів, побивши рекорд 2016 року (148 мільйонів доларів за рік).

Відео дня

Американський ринок для російських патронних заводів є найбільшим, тому після запроваджених санкцій США за отруєння Навального постачальники почали шукати обхідні шляхи.

Читайте такожНавіщо українські пірати намагалися викрасти матінку Маргарити Симоньян?Наразі у багатьох підприємств оформлені ліцензії, які ще можуть діяти кілька років. Водночас російські заводи не знають, що робити, коли термін ліцензій закінчиться, оскільки цей ринок їм "не вдасться замінити жодним чином".

Що передувало

У серпні 2021 року США та Велика Британія запровадили нові санкції проти представників Російської Федерації через отруєння критика Кремля Олексія Навального, що сталося рік тому.

Ув'язнення Олексія Навального

Олексій Навальний відбуває покарання у виправній колонії №2 в місті Покров Володимирської області РФ у справі "Ів Роше".

Опозиціонера затримали і заарештували 17 січня відразу після повернення в Росію з Німеччини, де він проходив лікування після отруєння.

2 лютого суд у Москві замінив йому умовний термін у справі "Ів Роше" на реальне позбавлення волі в колонії загального режиму нібито за порушення умов випробувального терміну. З урахуванням перебування під домашнім арештом і в СІЗО Навальний повинен перебувати в колонії більше 2 років.

2 березня США ввели санкції проти 8 посадових осіб і трьох російських установ у зв'язку з отруєнням і ув'язненням Навального. Також з цієї причини подібні санкції ввели Канада і ЄС.

Вас також можуть зацікавити новини