Опозиціонера затримали та заарештували відразу після повернення в Росію з Німеччини / фото REUTERS

Адміністрація Байдена готується ввести додаткові санкції щодо Росії через отруєння ув'язненого опозиціонера Олексія Навального.

Про це повідомив радник з національної безпеки Джейк Салліван, пише CNN.

"Ми готуємо ще один пакет санкцій. Ми весь цей час показували, що будемо реагувати, будь то Solar Wind, втручання у вибори, або Навальний, коли мова йде про реагування на шкідливу діяльність Росії", - заявив Салліван.

Відео дня

За його словами, санкції будуть введені, як тільки США зможуть "переконатися, що вони спрямовані на правильні цілі".

Читайте такожСША продовжать вводити санкції проти "Північного потоку-2" - радник БайденаРаніше президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден заявив, що Росії загрожують "руйнівні наслідки", якщо Олексій Навальний помре в колонії.

Висновок Олексія Навального

Олексій Навальний відбуває покарання у виправній колонії №2 в місті Покров Володимирської області РФ у справі "Ів Роше".

Опозиціонера затримали і заарештували 17 січня відразу після повернення в Росію з Німеччини, де він проходив лікування після отруєння.

2 лютого суд у Москві замінив йому умовний термін у справі "Ів Роше" на реальне позбавлення волі в колонії загального режиму нібито за порушення умов випробувального терміну. З урахуванням перебування під домашнім арештом і в СІЗО Навальний повинен перебувати в колонії більше 2 років.

2 березня США ввели санкції проти 8 посадових осіб і трьох російських установ у зв'язку з отруєнням і ув'язненням Навального. Також з цієї причини подібні санкції ввели Канада і ЄС.