Омлет зі шпинатом і сиром - поживний і смачний варіант сніданку / фото Pixabay.com

Омлет – смачний і поживний варіант сніданку, але ви отримаєте удвічі більше задоволення, якщо вдало його приготуєте. Шеф-кухар Елліс Баррі розповів, як зробити цю страву ідеальною. Про це пише Express.

За словами Баррі, готуючи омлет, для посилення смаку важливо використати два ключові інгредієнти - шпинат і сир. 

Інгредієнти для омлету

2 шматочки вершкового масла;

Відео дня

жменя шпинату;

2 курячі яйця;

15 г тертого чеддеру;

сіль і свіжозмелений чорний перець.

Почати слід з того, що поставити сковороду на середній вогонь і розтопити на ній шматочок вершкового масла. Тоді додати шпинат і готувати хвилину-дві. Після цього посолити, поперчити й викласти шпинат на тарілку.

Тепер необхідно збити яйця в мисці до однорідної маси і вилити їх на сковороду. Додайте решту вершкового масла. Сковороду з яйцями нахиліть так, щоб вони рівномірно розтеклися, а тоді залиште все на 20 секунд.

Після цього дерев'яною лопаткою підгорніть яйця до центру, а тоді обережно струсіть сковороду, щоб сирі яйця розподілилися по краях. Поки омлет ще рідкий, посипте його тертим сиром і шпинатом. Зніміть сковороду з вогню та залиште страву на кілька хвилин. Потому приправте сіллю та перцем.

Для начинки Баррі радить також сир поєднувати із хрустким беконом або підсмаженою ковбасою.

Раніше УНІАН розповідав, як посмажити яєчню з рідким жовтком та хрустким білком. За словами кулінарного інструктора і шеф-кухаря з більш ніж двадцятирічним досвідом Френка Прото, секрет найкращої яєчні полягає в тому, щоб контролювати температуру та використовувати багато вершкового масла. На етапі, коли яйця вже вибиті на сковороду, потрібно шматочком масла змащувати білки. Цей крок, стверджує кулінар, є вирішальним для ідеального застигання білка, при цьому жовток зачіпати не потрібно - він має залишитися рідким.

Вас також можуть зацікавити новини: