Експерти дали пораду, як продовжити молодість шкіри / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Експерти-дерматологи поділилися, який насправді повинна мати вигляд шкіра у тому чи іншому віці, які ознаки старіння вважаються нормальними, а які - передчасні, пише HuffPost.

"На те, як старіє шкіра, впливає дуже багато факторів. Генетика теж грає роль, але вирішальну роль відіграє вибір способу життя", - заявила доктор, сертифікований дерматолог Дінн Мраз Робінсон.

Найпоширеніші причини передчасного старіння такі: незахищене перебування на сонці, куріння, забруднення повітря, погане управління стресом, погане харчування, дефіцит поживних речовин, збільшення споживання алкоголю, генетичні порушення, вплив певних хімічних речовин або радіації, наркотики.

Відео дня

Очікувані ознаки старіння в 20 років

За словами експертів, з 20 років можуть почати з'являтися сонячні плями і тонкі зморшки. Ненормальним у цьому віці вважаються глибокі зморшки, сухість, втрата жиру на обличчі і в'яла шкіра.

Очікувані ознаки старіння після 30 років

У 30 років можна помітити проблеми з пігментацією, тонкі лінії і прищі у дорослих. Крім того, у деяких виявляються западини під очима і зменшення обсягу щік.

Очікувані ознаки старіння після 40 років і старше

У 40 років зміни шкіри стають ще більш прискореними. Вона починає демонструвати наслідки фактичної втрати колагену і еластину з появою більш глибоких зморшок і зміною своєї текстури. Багато жінок в цьому віці переживають менопаузу, і дані гормональні зміни також можуть посилити ознаки старіння шкіри.

Як зберігати молодість шкіри - поради

Для боротьби з ознаками старіння експерти як один рекомендують у першу чергу убезпечити себе від сонячних променів. Найкращий захист від старіння шкіри - це захист від сонця, кажуть вони.

Дерматолог Дінн Мраз Робінсон дає наступні рекомендації з цього приводу:

  • шукайте тінь і уникайте пікових годин сонячного світла;
  • носіть сонцезахисні окуляри, головні убори та одяг із захистом від ультрафіолету;
  • щодня використовуйте сонцезахисний крем фірмового спектру SPF 30+.

Нагадаємо, раніше експерти назвали шість суперпродуктів, які потрібно їсти щодня.

Вас також можуть зацикавити новини: